FINNEGAN’S HELL: “Work is the Curse of the Drinking Class”

ALBUM

Είδος: Celtic Punk
Εταιρία: Black Lodge
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Μαρτίου 2020


Δηλώνω υπεύθυνα πως είμαι λάτρης της κέλτικης μουσικής παράδοσης και λατρεύω βιολιά, ακορντεόν και μπάντζο. Οπότε απόλαυσα αν μη τι άλλο, διασκέδασα πολύ με το τρίτο ολοκληρωμένο album των Σουηδών Finnegan’s Hell, “Work is the Curse of the Drinking Class”.

Οι Finnegan’s Hell εντυπωσιασμένοι από το κέλτικο punk των Dropkick Murphys και Rumjacks παίζουν με δικό τους τρόπο το είδος, διασταυρώνοντας το με metal μελωδίες και βαρύτητα, που κάπου κάπου θυμίζει τους πολυαγαπημένους μου Skyclad (άκου “The Last Dance”) και τους νεότερους τους, Σκώτους πειρατές Alestorm. Βέβαια, κρυμμένη καλά είναι και μια πιθανή επιρροή από τους folk γίγαντες, New Model Army και όλο αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια καλή ευκαιρία να πιούμε και να χορέψουμε.

H βασική τους στιχουργική κινείται γύρω από τη θεματολογία που έχουν συνήθως τα ιρλανδέζικα drinking songs, με παράλληλα αστεία προσέγγιση (π.χ. “Fetch me a drink and a Cuban cigar, take a good look at the king of the bar” όπως λέει το τραγούδι “King of The Bar”) μέχρι που φτάνει να εμπλέξει και τον Ιησού στο “Friend and Foes” (“Jesus walked on water and turned into wine but I never got to drink so he ain’t a friend of mine”) και δεν ξεχνάνε να τιμήσουν τα πιο παραδοσιακά κομμάτια των Ιρλανδών με το “The Promised Land”, το οποίο δεν ξέω αν είναι, αλλά θα μπορούσε να είναι γραμμένο σε κάποιο κατάστρωμα ιστιοφόρο το 1700 που ταξίδευε κόντρα στο καιρό για να μεταφέρει βαρέλια με ουίσκι στις αμερικάνικες ακτές.

Οι σύγχρονες παραγωγές δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως κακές, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σουηδικό στούντιο, όπου η εργασία έχει γίνει επιστήμη. Οπότε έχουμε καλή παραγωγή, μπάντα που ξέρει πως παίζεται το celtic punk, εξώφυλλο απλό και κατανοητό που μαγνητίζει το χέρι σου να ψωνίσεις και όρεξη πολλή, τόση που δεν αφήνει τις ταχύτητες να πέσουν.
Αν είσαι φίλος των Κελτών, κάνε μια δοκιμή έστω . Δεν θα χάσεις!

Official Website: http://finneganshell.com/
Facebook: https://www.facebook.com/finneganshell/
Instagram: https://www.instagram.com/finneganshell/
Twitter: https://twitter.com/FinnegansHell
Bandcamp: https://finneganshell.bandcamp.com/

478

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.