FANG: “American Nightmare”

REISSUE

Είδος: Hardcore punk
Εταιρεία: Die Laughing Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Δεκεμβρίου 2020

Κάποιες φορές, οι ιστορίες που περιτριγυρίζουν ένα συγκρότημα χρειάζονται ειδική ανάλυση και αρκετές γραμμές εισαγωγής για να μπεις στο πετσί της μουσικής τους.
Οι Καλιφορνέζοι hardcore punks Fang δεν είναι νέο συγκρότημα και κομμάτια τους έχουν διασκευάσει μεγάλα εμπορικά σχήματα, όπως οι Metallica και οι Nirvana. Σημαντικό όνομα για την υπόγεια σκηνή της περιοχής, το οποίο οι μύστες θα γνωρίζουν, είτε για τη μουσική τους που ενώνει τους Slapshot με τους Black Flag, με τρόπο που θα έπειθε και το Βρετανικό κοινό του χώρου για την ποιότητα τους, είτε για το εγκληματικό παρελθόν του τραγουδιστή τους, Sammytown, κατά κόσμον  Sam McBride.

Ο κύριος McBride ήταν ο “ιδιοκτήτης” επιχείρησης διακίνησης LSD και το 1989 εν θερμώ, έσπασε τον σβέρκο της φιλενάδας του, διότι υποπτεύθηκε πως μαζί με κάποιον άλλον τύπο, ήθελα να του στερήσουν τη μπίζνα. Φυγάς για 6 μήνες, τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε για 11 χρόνια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εξέτισε τα 6 από αυτά.
Μέσα στη φυλακή λοιπόν, έγραψε και τους περισσότερους από τους στίχους του “American Nightmare”, το πρώτο album των Fang μετά την αποφυλάκιση του και το έκτο συνολικά. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, οι στίχοι του είναι σαρκαστικοί, αλλά ίσως κάποιοι ευαίσθητοι να μη συμφωνούν με τη δήλωση αυτή. Κομμάτια με στίχους “Eat a Vegan”, “Blow-Up Dolls Never Say No” και “Motorcity Drag Queen” ίσως χτυπήσουν χορδές που δεν πρέπει, αλλά την τελική ετυμηγορία μπορεί ο καθένας σας να τη βγάλει μόνος του.

Η Die Laughing Records αποφάσισε 22 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου από την Wingnut Records (η οποία έκλεισε αμέσως μετά το τύπωμα των αντιτύπων, που έμειναν κλειδωμένα σε αποθήκες), να κυκλοφορήσει το album σε ψηφιακή μορφή και να εμπλουτίσει την μουσική σας βιβλιοθήκη με ένα ακόμη old school hc/punk διαμαντάκι.
Σκληρό punk rock με αλήτικη ψυχή, που με την γκρούβα του σε παρασέρνει σε circle pits γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο παίζει να καίγεται στο τέλος του album.

Μια επανακυκλοφορία για τους φίλους του είδους που γουστάρουν να χορεύουν βίαια με την μπύρα στο χέρι.
Το μυτερό δόντι από την Δυτική Ακτή δαγκώνει γερά! Μην αντισταθείς και ίσως, να κερδίσεις και εσύ κάτι από τη δαγκωνιά.

FaceBook: https://www.facebook.com/fangpunks/

1280

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.