EXODUS: “British Disaster: The Battle of ’89 (Live at the Astoria)”

LIVE ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Μαΐου 2024

“Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη”. Βασικά εδώ που τα λέμε για να είμαστε κυριολεκτικοί, δεν τραγουδάνε, γκαρίζουν και ουρλιάζουν. Και οκ, δεν είναι ακριβώς κουρέλια, μιλάμε για τρελούς, για μια από τις μπάντες-ορόσημα ενός ολόκληρου μουσικού είδους όπως είναι το thrash metal, την πιο “θα σε βαρέσω, φύγε!” εικαστική μορφή τέχνης από καταβολής ηλεκτροδοτούμενης μουσικής. Οι Exodus λοιπόν από το San Fransisco – Bay Area μπέιμπι – , μετά από χίλια μύρια προβλήματα, απώλειες μελών, περιπέτειες με ναρκωτικά, πάμπολλες αλλαγές, όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει να δημιουργούν (τρανό παράδειγμα η προ τριών ετών δισκάρα “Persona Non Grata”) αλλά συνεχίζουν ακμαιότατοι να ετοιμάζουν υλικό για τις επόμενες δουλειές. Στο μεταξύ, για τους πιο ανυπόμονους φίλους τους, προσφέρουν το live album “British Disaster: The Battle of ’89 (Live at the Astoria)” όπου είναι ένα καλό best of live της μπάντας το 1989 καθώς παίρνουν τα κεφάλια του αγγλικού κοινού στο London Astoria.

Τα καλύτερα κομμάτια δηλαδή από τα 4 πρώτα album (15 στον αριθμό) από το “Bonded In Blood” εως και το “Impact Is Imminent” με τον Bon Scott του thrash metal στα φωνητικά, Steve Souza. Αν και ήταν μια ταραγμένη περίοδος με τους κινητήριους άξονες Gary Holt, Rick Hunolt (κιθάρες) και Tom Hunting (drums) να είναι βουτηγμένοι στις πρέζες και τις διάφορες σκόνες, εντούτοις είναι αλάνθαστοι και παίζουν με λύσσα χουλιγκανίζοντας και στα back vocals. Ο Hunting ειδικά παίζει παππάδες πίσω από το drum kit. Η αλήθεια είναι ότι ακούμε τα κομμάτια σε ακόμη πιο γρήγορες, Slayerικές versions με αρκετά καλό για τα δεδομένα της εποχής ήχο. Και τι κομμάτια ε; “Fabulous Disaster”, “And Then There Were None” (τούβλο λέμε), “Piranha” (γιούπι!), “A Lesson in Violence”, “The Toxic Waltz”, “Brain Dead” (δώσε!) και αρκετοί άλλοι ύμνοι του ιδιώματος σε ζωηρές, ενθουσιώδεις εκτελέσεις και καλή επικοινωνία του Souza με το κοινό που το γλεντάει.

Συνολικά λοιπόν, το “British Disaster: The Battle of ’89 (Live at the Astoria)” προσφέρει αγνή τσαμπουκαλίδικη διασκέδαση διάρκειας 100 λεπτών που θα ικανοποιήσει τον κάθε παλαιομεταλλά πέραν των ορκισμένων thrashers. H εμπορική του πορεία (ως live album και μόνο) είναι αμφιλεγόμενη μπροστά στον ωκεανό κυκλοφοριών που περιμένουν να μείνουν στην επιφάνεια της δημοτικότητας αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Ως προϊόν των Exodus, μιας εξαιρετικής ιστορικής thrash metal μπάντας, είναι δικαιολογημένη κυκλοφορία και καλό ορεκτικό για το επόμενο στουντιακό δισκογραφικό τους βήμα. Ψυχαγωγηθείτε άφοβα.

Facebook: https://www.facebook.com/exodusattack

406

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1192 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.