EVILDEAD: “United States Of Anarchy”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Εταιρία: SPV/Steamhammer
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020

Για κάποιους το όνομα Juan Garcia μπορεί να μην χτυπάει κάποιο καμπανάκι, άλλοι πάλι θα νομίζουν πως ξεκινάω κάποιου είδους ποδοσφαιρική παραβολή.
Όμως, εκείνοι που πρέπει θα θυμηθούν πως ο κύριος αυτός, έπαιζε κιθάρα στους πιονέρους του speed metal, Agent Steel. Αυτός λοιπόν, είναι και το ήμισυ της καρδιάς των Evildead, ενώ το υπόλοιπο είναι ο τραγουδιστής Phil Flores και ο τυμπανιστής Rob Alaniz, έτεροι, πρώην μέλη των Abattoir, στων οποίων τα πρώτα βήματα γνώρισαν τον Juan.

Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν, οι τρεις τους, με την προσθήκη του μπασίστα, Karlos Medina (ex-Agent Steel και αυτός) και του κιθαριστή Albert Gonzales (με live θητεία στους Death) επανεκκίνησαν τους Evildead το 2016, με σκοπό να συνεχίσουν από κει που είχαν μείνει με τα πρώτα τους δυο albums (1989 και 1991).
Τι δηλαδή; Πατροπαράδοτο bay area thrash metal, όπως πολύ όμορφα έπαιξαν κάποτε οι Exodus, Slayer, Testament, Megadeth κτλ, και πολλές μπάντες που δεν κατάφεραν να μείνουν στον ρυθμό των μεγάλων της σκηνής. Εκ των οποίων και οι Evildead.

Τρίτο ολοκληρωμένο πόνημα λοιπόν για τους Αμερικανούς thrashers, οι οποίοι δεν προσπαθούν να πείσουν για την μουσική τους ικανότητα και παίζουν straight-up θρας για εκείνους που το μόνο που θέλουν είναι να πίνουν τις μπίρες τους μονορούφι. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν όμορφα σολάκια, δυναμικά riffs, κομμάτια σφιχτά σα σκυρόδεμα και μουσικοί που ξέρουν τι θέλουν και σε ποιους απευθύνονται. Γκρουβάτα κομμάτια που παίζουν στα όρια του crossover, με παντοδύναμη παραγωγή, εξώφυλλο που τιμάει το είδος (και κάνει τον γράφοντα να μειδιά) και στίχους που μιλούν για πράγματα που αγγίζουν. Κλιματική αλλαγή, τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ κ.ο.κ.
Φέτος το thrash metal περνάει πολύ καλά και βλέπει επιστροφές από το παρελθόν, όπως των Evildead και των Heathen, δισκάρες από Havok και Sodom και άλλους πολλούς.

Το σετ δε ρεκορντ στρέϊτ, το “United States of Anarchy” είναι ένας γεμάτος δίσκος που κοιτά στο παρελθόν και αγνοεί την εξέλιξη του μουσικού είδους, αφού υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται με εκείνη. Για να σας το κάνω πενηνταράκι και να μην κουράζεστε, οι Evildead είναι εκείνος ο μπάρμπας στο χωριό που λέει στο καφενείο τις ιστορίες από τη χούντα και εσύ πάντα τον ψάχνεις όταν το επισκέπτεσαι! Μπορεί να είναι πάντα ίδιες οι ιστορίες, αλλά είναι τόσο απολαυστικές που δεν σε κάνουν να βαριέσαι…ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ!

Facebook: https://www.facebook.com/Evildead.Official/
Instagram: https://www.instagram.com/evildeadband/
Twitter: https://twitter.com/evildead1
Bandcamp: https://evildeadofficial.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0A97olVepqtH6CCUoSaGEl

609
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.