EREGION: “Age of Heroes”

ALBUM

Από την Ιταλία μας έρχονται οι Eregion και παίζουν power metal, όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, τόσο από το εξώφυλλο όσο και από το όνομα της μπάντας, που δείχνει τη λατρεία τους προς το σύμπαν του J.R.R. Tolkien. Η αρχική εντύπωσή μου ήταν ότι είχα να κάνω με άλλο ένα πανομοιότυπο power metal συγκρότημα, αλλά τελικά οι συμπαθείς γείτονες κατάφεραν να κάνουν κατάληψη στο στερεοφωνικό μου για τις γιορτές.

Οι Eregion γεννήθηκαν το 2012 στο Τορίνο από τον κιθαριστα Giorgio Colbacchini και αρχικά έπαιζαν διασκευές, μέχρι που αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα, και έτσι το 2014 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Lord of War”. Το “Age of Heroes” είναι concept δίσκος και εμπνέεται από θεούς και ήρωες από διάφορες μυθολογίες. Φυσικά σαν σοβαρή Ιταλική μπάντα, μες στη μουσική τους θα διακρίνεις Iron Maiden, Manowar, Helloween, Gamma Ray, Running Wild, Stratovarius, Sabaton ακόμα και Alestorm.

Βέβαια, όλα αυτά τα έχουν παίξει άπειρες μπάντες ξανά και ξανά, γιατί να ασχοληθούμε με τους Eregion; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί αυτοί εδώ, οι σχεδόν άσημοι Ιταλοί, πέρα του ότι παίζουν με αρκετό πάθος, έχουν κάτι που λείπει από τους περισσότερους και είναι η έμπνευση. Ξέρουν να γράφουν φανταστικά power κομμάτια, τα οποία έχουν αρκετή από τη μαγεία των συγκροτημάτων που αγαπήσαμε στην power metal σκηνή τη δεκαετία του ’90. Το album, στα περίπου 45 λεπτά που διαρκεί, δεν κάνει καθόλου “κοιλιά” και έχει ποικιλία στις συνθέσεις του, που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Κλασσικά power metal κομμάτια και συνθέσεις που κλείνουν το μάτι στους Running Wild και Alestorm. Είναι σαν να έχεις δύο δίσκους στη συσκευασία του ενός.

Ο τραγουδιστής Mauro Colbacchini είναι εξαιρετικός στα καθήκοντά του, ενώ έχει γίνει και πολύ καλή δουλειά στα δεύτερα φωνητικά, ειδικά στα κομμάτια “O-Hey O-Ho” και “The Stolen Hammer”. Αρκετά “φρέσκοι” στις ιδέες τους, παρά τις εμφανείς επιρροές, στις κιθάρες είναι οι Gianluca De Lotto και Giorgio Colbacchini, ενώ το έκτο μέλος της μπάντας, Letiziamaria Gatti, δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στις πιο folk συνθέσεις με το βιολί της. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κομμάτια από έναν τόσο καλό δίσκο, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω οπωσδήποτε, αυτά θα ήταν τα (όσο δεν πάει) επικά “Wings of Eagle”, “Hands of Aesir” και “Jotunheim”.

Το “Age of Heroes” είναι το ιδανικό άκουσμα για όσους γουστάρουν power metal, με τους Eregion να γράφουν ύμνους που τους αξίζει να τραγουδιούνται με τις γροθιές υψωμένες στον αέρα. Προτιμήστε τους και δεν θα χάσετε!

https://www.facebook.com/eregionband/

572

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.