EPHEMERALD: “Between the Glimpses of Hope”

ALBUM

Είδος: Symphonic Death Metal
Εταιρία: Inverse Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Φεβρουαρίου 2021

Οι Ephemerald κατάγονται από την Φινλανδία και σχηματίστηκαν το 2016. Αποτελούνται από τους Joni Snoro (ex-Frosttide) στην κιθάρα, Lauri Myllylä (Voidfallen) στο μπάσο, Vesa Salovaara (Vorna) στα φωνητικά, Juho Suomi (Apocryfal) στα ντραμς και Tuomo Sagulin (Mechanik Project) στα πλήκτρα. Το ντεμπούτο τους “Between the Glimpses of Hope” περιέχει εννέα συνθέσεις, διάρκειας 41 λεπτών.

Το αποτέλεσμα της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς των Ephemerald είναι αψεγάδιαστο τόσο συνθετικά όσο και ηχητικά. Με κάθε ειλικρίνεια το άλμπουμ είναι αριστούργημα, δεν έχει αδιάφορη στιγμή και η μουσική παραγωγή είναι άκρως απολαυστική. Το μουσικό ταλέντο και η συνθετική δεινότητα του συγκροτήματος είναι ξεκάθαρα αντιληπτά καθ’ όλη τη διάρκεια ακρόασης του δισκογραφικού ντεμπούτου τους. Συνθέσεις όπως το “Servant”, “Grand Creation”, “No Fall is to Deep”, “All There Is”, “I Bear Fire”, “Lost” και “Reborn” δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από καταξιωμένα συγκροτήματα του χώρου.

Το μόνο μεμπτό της συγκεκριμένης κυκλοφορίας είναι η έλλειψη πρωτοτυπίας. Για ακροατές που έχουν εντρυφήσει σε μπάντες όπως Dimmu Borgir, Mors Principium est, Therion, Wintersun, Amorphis, το “Between the Glimpses of Hope” δεν είναι αρκετό για να κερδίσει περίοπτη θέση στη συνείδησή τους. Αποτελεί ένα εξαιρετικό “συνονθύλευμα” του τι σημαίνει συμφωνικό metal, αλλά με έντονη απουσία καινοτομιών ή νέων ιδεών. Η δισκογραφική κυκλοφορία τους είναι ισάξια, αν όχι ανώτερη, από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές όλων των προαναφερθέντων, στοιχείο που δείχνει ότι οι Ephemerald έχουν την ικανότητα να τύχουν τεράστιας αναγνώρισης στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας, αρκεί στο επόμενό τους άλμπουμ να μας δείξουν τί νέα στοιχεία μπορούν να φέρουν.

Επιγραμματικά, οι Ephemerald έχουν όλα τα εχέγγυα να αποδείξουν ότι ανήκουν στην ελίτ και το “Between the Glimpses of Hope” είναι ένας εξαιρετικός δίσκος. Αναμένω την επόμενη κυκλοφορία τους με αρκετή ανυπομονησία. Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του Φινλαδικού ήχου και σε όποιον θέλει να ακούσει μια ποιοτική κυκλοφορία (φολκλορικού) metal.

Tracklist:
Grand Creation
I Bear Fire
Servant
Lost
All There Is
Reborn
No Fall Is Too Deep
Till the Sea Swallows Us Whole
Into the Endless

Facebook: https://facebook.com/ephemeraldfin
Instagram: https://instagram.com/ephemeraldfin
Twitter: https://twitter.com/ephemeraldfin
YouTube: https://youtube.com/c/EphemeraldFin

676
Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου