ENEMY AWAKE: “Fallen World”

ALBUM

Είδος: Melodic Swedish Death Metal
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου 2021

Οι Enemy Awake προέρχονται από τη Σουηδία και το “Fallen World” είναι το δεύτερο album τους. Δημιουργήθηκαν το 2017 από τον Ivan Castro (κιθάρες) και την Melinn Törne (φωνητικά), αρχικά με την ονομασία Enemy Inside και το 2019 ως Enemy Awake κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “The Enemy”. Στο Fallen World τη θέση της Törne στα φωνητικά αναλαμβάνει η Rebecca Holm. Είναι μία μπάντα που ο ήχος της προσπαθεί να συνδυάσει τα στοιχεία της Σουηδικής death metal σκηνής των ’90s και του πιο σύγχρονου melodeath ήχου, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το “απίθανα σκαλωματικό” “Devil inside”, τα υπέροχα “Fallen world” και “Cryonation” (με riff επιρροές από Amon Amarth) και το “groovy” “Hate” (με riff επιρροές από Arch Enemy).

Το Fallen World ακολουθεί τη μουσική κατεύθυνση του “The Enemy” και στα αυτιά μου ηχεί πιο “μεστό” μουσικά, χωρίς να σημαίνει ότι υστερεί το πρώτο τους album από ενδιαφέρουσες συνθέσεις όπως είναι τα “The Enemy”, “Melody of Death”, “Dreamer”, “Smashing your Face”. Στο YouTube κανάλι τους υπάρχει live με set list από το ντεμπούτο τους που μου άφησε εξαιρετική εντύπωση. Μόνη μικρή παραφωνία, ως προς την δισκογραφική εξέλιξη της μπάντας κατά τη γνώμη μου, είναι η παραγωγή στον ήχο της κιθάρας σε σχέση με το “The Enemy” και τη χρήση drum machine (δυστυχώς) και στις δύο επίσημες κυκλοφορίες τους. Επίσης, τα φωνητικά της Holm χωρίς να είναι υποδεέστερα της προκατόχου της, έχω την αίσθηση ότι είναι πιο “αδύναμα” σε κάποια σημεία, αλλά επειδή είναι θέμα γούστου, σας προτρέπω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Όσον αφορά στην αισθητική των εξωφύλλων, θα έλεγα ότι είναι απίθανη και έπιασα τον εαυτό μου να τα χαζεύω αρκετή ώρα κατά την ακρόασή τους. Στο σύνολό της, η νέα κυκλοφορία των Enemy Awake “Fallen World” είναι “εντιμότατη” και δεν υπάρχει συνθετικά αδιάφορο τραγούδι.

Εν κατακλείδι, είναι μία μπάντα που τη συνιστώ ανεπιφύλακτα στους φίλους της “extreme metal” σκηνής και ειδικά στους λάτρεις του Σουηδικού Death metal.

Facebook: https://www.facebook.com/Enemyawakesweden
Instagram: https://www.instagram.com/enemyawakesweden/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4ySlgbJ21E0nGaIJV8Rvn4
Bandcamp: https://enemyawake.bandcamp.com/releases
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCB1w3BkujPVmgJTqqS4xO2Q

434

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου