EN MINOR: “When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out”

ALBUM

Είδος: Depressive rock
Εταιρία: Season Of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου 2020

Είτε συμπαθείς, είτε αντιπαθείς τον Phil Anselmo, θα ήσουν παράλογος αν δεν αναγνώριζες τον εμφανές αποτύπωμα που έχει αφήσει στην ιστορία του σκληρού ήχου. Πρωτίστως, με τους Pantera ανέτρεψε τα ορμητικά, μα εκείνη την περίοδο βαλτωμένα, μεταλλικά ύδατα, αλλάζοντας τη ροή του ποταμού για πάντα. Μην λησμονήσουμε όμως και τους Down, αλλά και τους Necrophagia, Superjoint Ritual, Illegals και άλλα projects που κόσμησαν τη μουσική που αγαπάμε τα τελευταία 30 χρόνια.

Αυτή τη φορά, σκάβει στο παρελθόν, πηγαίνοντας πίσω στα 9 του χρόνια όταν κράτησε την πρώτη του κιθάρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μην μπορώντας να παίξει μουσική άλλων, από τεμπελιά, άρχισε να γράφει από νωρίς δικά του τραγούδια. Τα επόμενα χρόνια, αφού έμπλεξε με το metal, κράτησε τα διαφορετικά αυτά κομμάτια, για προσωπική κατανάλωση και τα έπαιζε μόνο σε φίλους που μπορούσαν να τα καταλάβουν και δεν θα παρεξηγούσαν την ελαφρύτητα τους.

Με το πέρασμα των χρόνων, μαζεύτηκε αρκετό υλικό που επρόκειτο να κυκλοφορήσει ως Body & Blood, αλλά για άγνωστους σε μένα λόγους δεν καρποφόρησε. Τώρα κάποια από αυτά, βρίσκουν σπίτι στο ντεμπούτο των En Minor. O Phil Anselmo θέλοντας να παρουσιάσει ένα διαφορετικό, σκοτεινά ρομαντικό, πρόσωπο του συνεργάζεται με τη Season Of Mist για να το φέρει στα αυτιά μας. Έχοντας τη μαγεία του Tom Waits στο μυαλό μου, τον ακούω να μπαίνει στα γοτθικά folk χωράφια του King Dude και βάζει σφραγίδα πιστοποίηση country/americana από βιρτουόζο του είδους. Στο πλάι του βρίσκεται λοιπόν, ο κύριος “Schteve” Taylor που έχει θητεύσει στους 16 Horsepower και Wovenhand, δίνοντας εκείνη την αμερικάνικη ανάσα που μοιάζει κηλίδα φωτός στην ολοσκότεινη διάθεση των En Minor.

H παραγωγή έχει γίνει στα λημέρια του Phil στη Νέα Ορλεάνη, όπου η μαύρη μουσική αποτέλεσε φυτίλι για μια πολιτισμική αλλαγή (δυστυχώς όχι κοινωνική όμως). Η 8-μελής μπάντα των En Minor ανοίγει λογαριασμό στην δισκογραφική τράπεζα και θα συντροφεύσει ευχάριστα τους φίλους της alt-folk μουσικής, όσο ο Phil θα διευθύνει τη στενάχωρη ορχήστρα του, όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο. Οι φίλοι του metal να απομακρυνθούν για να μην κριντζάρουν, ενω οι υπόλοιποι, πιο ανεκτικοί ακροατές, καλά θα κάνουν να ακούσουν το depressive rock των En Minor. Αν μη τι άλλο, ακούγεται σαν μια ειλικρινής κατάθεση ψυχής.

Facebook: www.facebook.com/enminorofficial/
Instagram: www.instagram.com/officialenminor
Bandcamp: https://enminor.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0U3Yu6Px35eYLuP5RkFVdL

511

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2119 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.