EMPRESS: “Premonition”

ALBUM

Είδος: Doom/Sludge/Psych
Δισκογραφική: Petrichor
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Οκτωβρίου 2020

Δυο Καναδοί φίλοι, αφού παρακολούθησαν παρέα τη ζωντανή εμφάνιση των Αμερικανών Elder, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους ηχητική doom/sludge εκδοχή. Οι κύριοι Peter Sacco (κιθάρα/φωνή) και Chris Doyle (τύμπανα) απορρόφησαν στην παρέα τους τον μπασίστα Brenden Gunn και σαν τρίο κυκλοφόρησαν ένα ΕΡ και ένα split, με τους Γερμανούς Piece.

Η ατυχία όμως, χτύπησε την πόρτα του συγκροτήματος, αφού ο Gunn έχασε τη ζωή τους τον Νοέμβριο του 2019 και όπως είναι φυσικά, το πρώτο ολοκληρωμένο πόνημα των Empress είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη μνήμη του.

Έχοντας δουλέψει σκληρά πάνω στα 7 τραγούδια του “Premonition”, επηρεασμένοι από τους Mastodon και τους Baroness (το όνομα τους εκεί παραπέμπει άλλωστε), ντεμπουτάρουν με φόρα. Με το “Premonition” ανοίγουν το σκορ στην πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος που απαρτίζεται από περισσότερες ομάδες από όσες αντέχει και μάλιστα, το γκολ τους αυτό τους ορίζει δυνατούς υποψηφίους ανόδου σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Η έφεση που έχουν στο να μεταφέρονται από την ψυχεδέλεια στη βαρύτητα και τούμπαλιν, είναι το βασικό τους πλεονέκτημα, με τον Sacco να είναι το ίδιο αξιοπρεπής και στα αιθέρια και στα βρώμικα φωνητικά του. Αν και το στιλ που πρεσβεύουν εύκολα μπορεί να παρασύρει σε φλυαρίες, οι Empress καταφέρνουν να κρατήσουν μια σταθερά πάνω στην οποία prog-άρουν με ευχέρεια.

Η παραγωγή δε, αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της μουσικής τους, κάνοντας το ταξίδι του ακροατή μοναδικό, ενώ και το καλλιτέχνημα του εξωφύλλου, που φιλοτέχνησαν οι Orion Landau και Robin Harris συντελεί τα μέγιστα σε ένα εξαίρετο αποτέλεσμα, που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς των προαναφερθέντων “θηρίων”, αλλά και εκείνους των Yob.

Μαντεύω πως οι Empress θα μας απασχολήσουν σίγουρα στο μέλλον, αφού η πορεία τους, μόνο ανοδική φαίνεται να είναι.

Facebook: https://facebook.com/EmpressBC/
Instagram: https://www.instagram.com/empress_bc/
Bandcamp: https://thisisempress.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/36KAjrZLMNZbLx8oRsBzHD?si=Y7s9eQ2NQVSPtygtrO7Agg

466

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.