ELEINE: “All Shall Burn”

EP

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, αρκετές μπάντες επιλέγουν να κυκλοφορήσουν νέα EPs, για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των ακροατών τους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το συμφωνικό metal συγκρότημα των Σουηδών Eleine.

Οι Σουηδοί έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο full length albums, το “Eleine” το 2015 και το “Until the End” το 2018. Το “All Shall Burn” EP διαρκεί 23 λεπτά και περιέχει 5 συνθέσεις, από τις οποίες δύο είναι νέα τραγούδια, τα “Enemies” και “All Shall Burn”. Ακόμα υπάρχει μία διασκευή στο τραγούδι των Rammstein “Mein Herz brennt”, μία συμφωνική εκτέλεση του τραγουδιού “Moon (We Shall Never Die)”, από το “Until the End” και η συμφωνική version του “All Shall Burn”.

Αρχικά μπορώ να πω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή, με τον ήχο να είναι “κρυστάλλινος”, ενώ και τα φωνητικά της τραγουδίστριας Madeleine Liljestam μου άρεσαν. Τo εναρκτήριο “Enemies” έχει “σκοτεινή” ατμόσφαιρα, πολύ ωραία εισαγωγή με τα τύμπανα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με το solo στη μέση του κομματιού να “σκοτώνει”. Το “All Shall Burn” είναι πιο πομπώδες κομμάτι, θυμίζει Nightwish και η κεντρική μελωδία του είναι αρκετά “πιασάρικη”. Και οι δύο συνθέσεις έχουν αρκετή ενέργεια, αλλά δυστυχώς χωλαίνουν στο ρεφραίν και ειδικά στο “All Shall Burn” μπορούσαν πολύ καλύτερα. Έκπληξη είναι η διασκευή στη σύνθεση των Rammstein που τα πάνε θαυμάσια, με τον κιθαρίστα Rikard Ekberg να είναι άψογος στη θέση του τραγουδιστή.

Οι Eleine κάνουν πολλά πράγματα εξαιρετικά, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν βρει την “χρυσή τομή” για να καταφέρουν να ανεβούν στην πρώτη κατηγορία. Τα δύο νέα τραγούδια δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι αν ακολουθήσουν μία πιο “σκοτεινή” κατεύθυνση στη μουσική τους, όπως στο “Enemies”, θα αλλάξουν επίπεδο.

https://www.facebook.com/eleineofficial

478

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.