ELECTRO CHARGED: “Reign of Deception”

ALBUM

Είδος: Thrash / Heavy Metal
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 16 Φεβρουαρίου 2024

Το Thrash Metal είναι μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες όλων των απανταχού μεταλάδων. Γνώρισε μεγάλη άνθιση κυρίως στις δεκαετίες του 80’, 90’ με πρωταγωνιστές τους Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax (Big 4) και έκτοτε εγκαταστάθηκε μόνιμα στις Playlists μας. Αυτός πιστεύω πως είναι και ο σκοπός των Electro Charged, μιας φρέσκιας μπάντας δημιούργημα του Μιχάλη Σαγιάνη που με την συμβολή του έμπειρου Bob Katsionis έρχεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής Metal σκηνής παρουσιάζοντάς μας το “Reign Of Deception”.

Το ”Reign of Deception” αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της μπάντας περιέχοντας οχτώ κομμάτια, όλα γραμμένα από τον πρωτεργάτη της μπάντας Μιχάλη. Όλο το Album το χαρακτηρίζουν επιθετικά κιθαριστικά riffs, αγριεμένο μπάσο, τύμπανα που σφίγγουν τον κλοιό και μελωδίες που εύκολα σου κολλάνε και τις σιγοτραγουδάς κατά την διάρκεια της ημέρας. Η μπάντα έχει ξεκάθαρες επιρροές από Metallica, Testament, Kreator οι οποίες όμως συνδυάζονται με πινελιές και από άλλα είδη του σκληρού ήχου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μονοτονία. Στιχουργικά γίνεται μία ενδοσκόπηση στον ψυχισμό του ανθρώπου μιλώντας για τις φοβίες, τις ψευδαισθήσεις και την εξαπάτηση που ζούμε σε προσωπικό επίπεδο. Οι συνθέσεις όπως και η παραγωγή είναι εξαιρετικές, αν και θα ήθελα λίγο λιγότερο gain και περισσότερο μπάσο στις κιθάρες αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν ισχύει το ίδιο για όλους.

Οι Electro Charged βάλανε γερές βάσεις για το μέλλον με το “Reign of Deception” καθώς αποτελεί μία πάρα πολύ όμορφη δουλειά η οποία μπορεί να προσφέρει ώρες headbang στον ακροατή. Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν μπάντες, όπως οι Electro Charged, οι οποίες αναβιώνουν τον κλασικό thrash ήχο που αποτελεί ορόσημο όλης της metal μουσικής.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61554520168979
Bandcamp: https://electrocharged.bandcamp.com/album/reign-of-deception

256

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.