EL SUPREMO: “Signor Morte Improvvisa”

ALBUM

Είδος: Instrumental Psych Rock
Δισκογραφική: Argonauta Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιουλίου 2024

Έχετε συναντήσει πρόσφατα φίλους που είχατε καιρό να τα πείτε..; Πως νιώσατε..;Δεν είναι πραγματικά μοναδικό αυτό το συναίσθημα του να ανασκαλεύεις το παρελθόν μαζί τους και να μοιράζεσαι ιστορίες με ανθρώπους που σας συνδέουν διάφορα και έχετε γεμίσει το χρόνο σας δημιουργικά μαζί;

Ε, αυτό ακριβώς έπαθα και εγώ με τους Αμερικανούς El Supremo και τον νέο τους δίσκο “ Signor Morte Improvvisa”. Για την ακρίβεια με τον Chad Heile και τον Neal Stein, οι οποίοι αφού κυκλοφόρησαν τρεις δίσκους με τους(προσωπικά αγαπημένους) Egypt, έβαλαν τίτλους τέλους στη σύντομη πορεία τους, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τους λάτρεις του ιδιώματος, και επέστρεψαν καθότι είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους El Supremo για να συνεχίσουν το μουσικό τους όραμα εξερευνώντας κάθε πτυχή της Rock στο δικό τους Desert σκηνικό.

Με αυτή την αναφορά στην πτυχή της Rock δεν αποκλείουμε και τις πιο σκληρές ηχητικά εκφάνσεις όπως αυτή της ψυχεδελικής Doom και του old school Metal που μαεστρικά έχουν αναγκάσει τις συνθέσεις να απορροφήσουν.

Θα μπορούσα να ξεφυλλίσω τη Stoner Rock εγκυκλοπαίδεια της riffipedia και να κατονομάσω αμέτρητες συγγενείς ως προς τον ήχο μπάντες , όμως θα περιοριστώ στους Black Sky Giant και τους Harsh Toke, καθώς πρεσβεύουν σε μεγάλο βαθμό την μουσική των El Supremo, καθώς την ίδια στιγμή που ρίχνουν το βάρος στο μεγαλείου του riff, χτίζουν ατμόσφαιρες με μία ταξιδιάρικη διάθεση και με μελωδικότητα που σου αφήνεται με μια γλυκιά επίγευση από την ψυχεδελική ταστιέρα της κιθάρας.

Σε τέσσερα μόλις κομμάτια και με μικρή χρονική διάρκεια στο σύνολο του δίσκου καταφέρνουν το φαινομενικά ακατόρθωτο συμπεριλαμβάνοντας fuzz, classic, psych και Blues στοιχεία από το φάσμα της ευρύτερης “σκληρής” μουσικής. Ως γνωστόν δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και η μπάντα τον έχει βρει, μέσω της ελευθεριάζουσας και αυτοσχεδιαστικής προσέγγισης και του live feeling που προσδίδουν στα κομμάτια.

Ο ήχος είναι 70s infused και η πληκτροφόρα ένεση που του κάνουν με το γάντι βγάζει έντονη οργανικότητα, ζεστασιά και θαλπωρή στα αυτιά μας που έχουν άμεση σύνδεση με τη καρδιά μας ενισχύοντας το συναίσθημα για την μπάντα, τα τραγούδια της και φυσικά για την ίδια την μουσική.

Ο “ξαφνικός θάνατος” που μας προσφέρει η μπάντα δεν πραγματεύεται μεταξύ νικητών και χαμένων, παρά με ευεργετηθέντες ακροατές από το Acid μουσικό ταξίδι που καταρρίπτει τα στερεότυπα του ορχηστρικού jamming, δείχνοντας εξέλιξη σε δομημένα τραγούδια μεταξύ της Stoner και ολοκλήρου του φάσματος της Heavy μουσικής.

Facebook: https://www.facebook.com/elsupremofuzz
Bandcamp: https://elsupremo.bandcamp.com

570
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 314 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...