EINAR SOLBERG: Official video μέσα από το πρώτο solo album του frontman των LEPROUS

Ο Einar Solberg, frontman των Νορβηγών progsters Leprous, κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “16” στις 2 Ιουνίου 2023 μέσω της InsideOut Music.

Το album θα συμπεριλαμβάνει εντυπωσιακές συνεργασίες με μουσικούς και συνθέτες από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών (Ihsahn, Starofash, Ben Levin, Toti Gudnason, Raphael Weinroth-Browne κ.α.).

Ο ίδιος ο Solberg δηλώνει: “Ο δίσκος λέγεται “16” επειδή σε αυτήν την ηλικία άρχισαν να μου συμβαίνουν για πρώτη φορά πολύ άσχημα πράγματα. Από τα 16 έως τα 19, έζησα στιγμές που με καθόρισαν και με άλλαξαν. Τότε έχασα την αθωότητά μου και συνειδητοποίησα ότι η ζωή δεν είναι παίξε γέλασε. Ο δίσκος, όμως, δεν αφορά μόνο αυτό. Μιλάει και για βιώματα σημαντικά για τη σταδιοδρομία μου, όπως όταν άρχισα να παίζω με τους Leprous και βρήκα μια κοινότητα για να ανήκω. Συναισθηματικά, είμαι λίγο απ’ όλα. Οπότε, ο δίσκος καλύπτει ένα ευρύ συναισθηματικό φάσμα”.

Το video clip για το single “Grotto” είναι το πρώτο δείγμα από το “16”. Πρόκειται για μια συνεργασία του Solberg με τον Magnus Børmark, μέλος του νορβηγικού alt-folk συγκροτήματος Gåte, Στο “Grotto” συμμετέχουν επίσης οι Keli Guðjónsson (Agent Fresco) στα τύμπανα, ο Tor Egil Kreken στο μπάσο, ο Raphael Weinroth-Browne (περιοδεύον μέλος των Leprous) στο τσέλο, και ο Chris Baum (Bent Knee) στο βιολί.

Ακολουθεί το εξώφυλλο και η tracklist του “16”:

16 (feat. Raphael Weinroth-Browne)
Remember Me
A Beautiful Life
Where All The Twigs Broke (feat. Star Of Ash)
Metacognitive (feat. Raphael Weinroth-Browne)
Home (feat. Ben Levin)
Blue Light (feat. Asger Mygind)
Grotto (feat. Magnus Børmark)
Splitting The Soul (feat. Ihsahn)
Over The Top
The Glass Is Empty (feat. Tóti Guðnason)

https://einarsolberg-artist.lnk.to/sixteenID

https://www.facebook.com/einarsolbergofficial/

354