EIGHT BELLS: “Legacy of Ruin”

ALBUM

Είδος : Avant-garde Doom/ black metal
Δισκογραφική εταιρεία : Prophecy Productions
Hμερομηνία κυκλοφορίας : 25 Φεβρουαρίου 2022.

Με τον νέο τους δίσκο, οι Eight Bells από το Portland ζητούν της προσοχή μας, και εμείς ανταποκρινόμαστε. To 3ο τους άλμπουμ, “Legacy of Ruin” δίνει με επιτυχημένο τρόπο, μουσική μορφή στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στον πλανήτη Yi τα τελευταία δύο χρόνια, με νιχιλιστική στιχουργική προσέγγιση. Ο δίσκος χρειάζεται αρκετές ακροάσεις για να λάβει ο ακροατής το μέγιστο, αλλά από την πρώτη ακρόαση κιόλας είναι φανερό το ότι πρόκειται για μια πολύ καλή δουλειά.

Η αισθητική του δίσκου τείνει περισσότερο προς το post rock και το black metal, καθώς τα riffs έχουν μπόλικο tremolo picking, ενώ υπάρχουν και αρκετά σημεία με blast beats, χωρίς να χρησιμοποιούνται υπερβολικά, με μέτρο που λέμε (see what I did there).

Εμφανής η επιρροή από πρωτοπόρους του late 90s Νορβηγικού black metal, όπως οι Ulver και Ved Buens Ende. Βέβαια η παραγωγή είναι πολύ πιο ακριβής και καθαρή από τους 90s δίσκους των σχημάτων αυτών. Δεν λείπουν όμως και τα ήρεμα post rock περάσματα που αφήνουν τον ακροατή να επεξεργαστεί τα extreme σημεία. Σημαντικό στοιχείο η αρμονία, τα φωνητικά είναι όμορφα, αλλά και ταυτόχρονα ανατριχιαστικά.

Συνολικά έχουμε έναν δίσκο με ξεκάθαρες επιρροές, αλλά η μπάντα έχει καταφέρει να βρει μια δική της ταυτότητα, με τα υπέροχα creepy φωνητικά τους. Για κάποιον ακροατή που θέλει να εντρυφήσει στο black metal, είναι μια πολύ καλή εισαγωγή καθώς δεν είναι υπερβολικά extreme .

Bandcamp : https://eightbells.bandcamp.com/
Facebook : www.facebook.com/eightbellsband
Instagram : www.instagram.com/eightbellsband

1103

Avatar photo
About Πασχάλης Γιαμαλής 32 Articles
Περιγράφοντας τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο, ο παραπάνω αμφιταλαντεύεται μεταξύ διατήρησης του comfort zone του και εξερεύνησης νέων μουσικών ειδών και περιόδων. Μερικά από τα άλμπουμ - τοτέμ του ειναι τα Blood Mountain, Origin Of Symmetry, Pet Sounds, Astral Weeks, Still Life και In Rainbows. Περίπου θρησκευόμενος, καθώς προσεύχεται στον Stanley Kubrick.