Eden Demise, Malignant @ Arch 7/7/2024

LIVE REPORT

Ένα τεράστιο όνειρο 17 χρόνων, θα εκπληρωθεί επιτέλους, αυτό των Earth Crisis.

Earth Crisis πήγαμε να δούμε, Earth Crisis ποτέ δεν είδαμε βέβαια. Μας τα χάλασαν οι αεροπορικές. Και εντέλει καταλήξαμε να βλέπουμε ένα αρκετά καλό local live show. Με το μισό κοινό βέβαια από τα άτομα που είχαν έρθει και με όλο τον κόσμο κάπως ξαφνιασμένο από την ακύρωση της εμφάνισης της μπάντας που όλοι περιμέναμε.

Οι Malignant είναι μια νέα μπάντα που οριοθετούνται στο Deathcore, η εμφάνιση τους ήταν αρκετά καλή, τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν δεδομένων των συνθηκών, όπως και το μικρό κοινό από κάτω. Το Arch γέμισε από ακραίο ήχο, ουρλιαχτά για την Παλαιστίνη και την κλιματική αλλαγή (δύο ζητήματα που μόνο “λίγα” δεν τα λες) και μια εμφάνιση που ήταν μέσα στην ενέργεια.

Οι Eden Demise όντας οι παλαιές καραβάνες του ήχου στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Το σχήμα υπάρχει από το 2004 και υπηρετεί το metallic hardcore αξιοπρεπέστατα και η εμφάνιση τους ήταν φωτιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που τους βλέπω προφανώς, αλλά ήταν η πιο δύσκολη μιας που το σχήμα που υποτίθεται ότι ήταν headline είχε μείνει πίσω στη Γαλλία (αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έπαιζαν εκεί την προηγούμενη ημέρα), οπότε αναγκάστηκαν εκείνοι να σηκώσουν το φορτίο της όλης ημέρας. Η ταπειν’η μου άποψη είναι ότι το κατάφεραν πλήρως, μετατρέποντας ένα live που ξεκίνησε σαν αποτυχία σε μια Localism γιορτή. Όχι, μπράβο τους!

Μπορεί να μην είδαμε τους Earth Crisis, μπορεί να ήταν ένα live μες την αντιξοότητα για τις μπάντες, μικρό κοινό, δεν υπήρχε headline, έπρεπε να προσθέσουν ξαφνικά και άλλα τραγούδια στο setlist κτλ, αλλά η τέχνη και η αγάπη νίκησε ξεπερνώντας τις δυσκολίες.

Φωτογραφίες: Έφη Γαλιατσάτου

960
Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 38 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.