DRUNK MOTHERFUCKERS: “Dead End” EP

ΕΡ

Είδος: Heavy/Southern Rock
Δισκογραφική: FYC Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Ιουνίου 2022

Μπορεί να απεχθάνομαι το αλκοόλ (όπως ο διάολος το λιβάνι ένα πράγμα), όμως με την παλιοπαρέα των Drunk Mfs θα μοιραζόμουν ένα ποτό, μία ρακί, μία τσικουδιά, ένα υδήποτο ή τέλος πάντων οτιδήποτε μας χαρίζει απλόχερα η μητέρα φύση. Αυτό, γιατί όλα τα προαναφερθέντα θέλουν σαν προϋπόθεση καλή παρέα και τα συγκεκριμένα κοπέλια ήταν και γ@μώ τις παρέες για όσο διήρκησε το “Dead End” παίζοντας από τα ηχεία μου.

Οι Drunk Mfs είναι το πνευματικό παιδί και το μουσικό όχημα του N.Σπανάκη (aka Father W), ο οποίος όταν δεν μας απασχολεί με τους μαυρομεταλικούς του δαίμονες για την άχρηστη, θνητή και βρώμικη ύπαρξή μας μέσω των Dodsferd, αλλά και δεν μας φορτίζει συναισθηματικά και κοινωνικά με τους Gin Lane μεταξύ άλλων project, τότε συνευρίσκεται μουσικά με την τριάδα των Andrew, Wee και M.Σκαράκη φορώντας το εύθυμο κουστούμι και τη ροκ ηλεκτρίζουσα χαβαλεδιάρικη διάθεση, γκρουβάροντας μέχρι τελικής πτώσεως, πότε με παραμορφωμένες κιθάρες πότε με wah wah πετάλια, μα πάντα με την αιθυλική αλκοόλη να ρέει μέσα στις φλέβες τους και να γίνεται ένα με την μουσικότητα τους. Το αποτέλεσμα; Μεθυστικά και εθιστικά riffs.

Μία ματιά στους τίτλους των τραγουδιών και αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που εκτιμούν το καλό χιούμορ και γουστάρουν τον αυτοσαρκασμό. Ως γνωστόν το χιούμορ είναι ένδειξη ευφυΐας και τα παλιόπαιδα από εδώ τον έχουν μεγάλο… τον δείκτη.

Ηχητικά κινούνται σε Heavy Rock μονοπάτια μεταξύ Αμερικανικού νότου και ηλιοκαμένης Καλιφόρνιας, εκεί όπου η Kyuss με τους C.O.C συναντούν τους Black Label Society με ορισμένα Papa-Hetfield φωνητικά ψήγματα και στα πλαίσια της ιδιαίτερης συνεύρεσης κάνουν συνεχόμενες γύρες τα bourbon με τα Devil Lettuces, ώστε απόρροια όλων είναι το ευχάριστο “μουσικό αδιέξοδο EP” που ηχεί στα αυτιά μας. Ακόμα και το cartoon oriented εξώφυλλο αν το αποκρυπτογραφήσεις αντιλαμβάνεσαι πολλά για το ποιόν του συγκροτήματος, πηγαίνοντας down with the flow, στο ίδιο όχημα οι Qotsa, οι Hellacopters και ο διάολος των Tenacious D από το Pick Of Destiny. Το southern feeling είναι αρκετά έντονο στις συνθέσεις του δίσκου σε συνδυασμό με την έντονη ρυθμικότητα, και ίσως φταίει και η καταγωγή από την Ιεράπετρα το νοτιότερο άκρο της χώρας, ίσως πάλι όχι αλλά ποιος νοιάζεται, μεθυσμένοι είναι και ότι γουστάρουν κάνουν.

Η μπάντα δεν είναι καινούρια παρότι ακούγεται τόσο φρέσκια έπειτα από εφτά χρόνια απραξίας. Η ύπαρξή της μας τραβάει πίσω στο 2009 και στις στάχτες των Drunk Earth από όπου ξεπρόβαλαν οι Mfs. H συμμετοχή τους και μόνο στην ιστορική συλλογή της Spinaloga Records “Miss Fortune was a Henhouse Manager” δηλώνει πως οι τύποι έχουν υπάρξει leaders και όχι followers στο ανερχόμενο τότε εγχώριο Desert μουσικό κίνημα του Greek Rock Revolution και η μουσική του “Dead End” EP είναι προϊόν με ονομασία ποιότητας προελεύσεως και αρκετά προσκείμενη στον ήχο των πρώιμων 1000Mods χωρίς να κοπιάρουν εννοείται.

Εν ολίγοις, για τους παραπάνω λόγους και για πολλούς περισσότερους που θα ανακαλύψει ο κάθε ένας από εσάς, ανοίξτε το σπιτικό σας, υποδεχτείτε τους τέσσερις μεθυσμένους σύντεκνους και απολαύστε τους ανεύθυνα.

Απολαυστική μουσική θα έχετε, η καλή παρέα είναι δεδομένη, τώρα το απεριτίφ που θα το συνοδεύσετε για να ολοκληρωθεί το τελετουργικό έγκειται στα προσωπικά γούστα του καθενός…

Official Site: https://fycrecords.com/

Bandcamp: https://fycrecords.bandcamp.com/album/the-drunk-sessions

360

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...