DRIVE BY WIRE: “Time Horizon”

Είδος: Alternative/Desert Rock
Δισκογραφική: Argonauta Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Μαΐου 2024

Με αφετηρία την καυτή έρημο της Ολλανδίας, οι Drive by Wire καταφθάνουν σε θερμοκρασία τήξης, με το νέο δίσκο τους “Time Horizon” ώστε να λιώσουμε στο άκουσμα του μαζί με τα πυρωμένα τσιμέντα.

Εντάξει λέμε κι καμία μ@λ@κί@ έτσι καλοκαιριάτικα για να ευθυμήσουμε λιγάκι, να λιώσει ο πάγος και να γεμίσει το κείμενο. Πάντως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ολλανδία χαρακτηρίζεται ως Legoland, καθώς  με το υπέδαφος που διαθέτει, την τεχνογνωσία και την τεχνολογική υποστήριξη, δεν θα μου φανεί απίθανο αν φτιάξουν και μία έρημο εκεί στις κάτω χώρες.

Το pedigree πάντως των συγκροτημάτων που διαθέτει για την εν λόγω Desert σκηνή είναι υψηλής πιστοποίησης και κρατάει αρκετά χρόνια πίσω, και οι Drive by Wire το συνεχίζουν με υψηλές προδιαγραφές.

Η Simone Holsbeek μπορεί να μην είναι πλέον το ατίθασο νιάτο με τα dreadlocks της, όπως την ξέραμε από την θητεία της στις Cords μέσα στα 90s όπου περιόδευε ανά το κόσμο με το εναλλακτικό και noisey Grunge της, και κατάφερε να φτάσει μέχρι και τα sessions του John Peel. Η φλόγα της όμως για δημιουργία άσβεστη και η αγάπη της για την μουσική χωρίς μέτρο, και οι Drive by Wire, οι οποίοι δεν είναι και νιούφηδες το αποδεικνύουν μετά μουσικής.

Το εναρκτήριο “Northern Lights” βάζει ισχυρά θεμέλια στο Desert οικοδόμημα της μπάντας, με άμεση παραπομπή στην Lori K και στους Acid King τους οποίους ενσαρκώνουν με λιγότερη ψυχεδέλεια και περισσότερη blues τεχνοτροπία στα περισσότερα κομμάτια.

Ο ήχος είναι ξεκάθαρα απόρροια της αγάπης τους για την σκηνή της Καλιφόρνιας, με την ειδοποιό διαφορά ότι η μουσική περνάει μέσα από μία εναλλακτική σκοπιά που έχει τις ρίζες της στην δεκαετία των 90s, καθώς και από ένα υποκειμενικό φίλτρο οπαδικής προέλευσης για μπάντες που μεγαλούργησαν την εν λόγω δεκαετία.

Στο “Elements” καταφέρνουν να συνυπάρξουν οι All Them Witches με τους κατά πολύ πρώιμους Subrosa του “Strega”, όταν ακόμα προσπαθούσαν να διαμορφώσουν τον ήχο τους ώστε να ξεδιπλώσουν το όραμα τους. Ενώ στο “ Dustfader”  παραλίγο να φωνάξουμε “ I’m Matthew Hopkins, Witchfinder General” με τις Cathedral μελωδίες και μαγγανείες να μας κατακλύζουν.

Είπαμε η προαναφερθείσα δεκαετία είναι πανταχού παρούσα στις συνθέσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και αναγκάζει το δίσκο να ηχεί παλιακός και νοσταλγικός, σαν ευχάριστο ηχητικό αφιέρωμα από το οποίο δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Portishead και οι Mazzy Star και εννοείται δεν λείπουν.

Ακόμα και η διασκευή στο “How Soon is Now?”, των Smiths ακούγεται φρέσκια και συμπαθητική, ακόμα και για έναν hater σαν και του λόγου μου.

Προσφάτως περιόδευσαν ακουστικά σε μερικές πόλεις της χώρας, και όσοι τους παρακολούθησαν ζωντανά πήραν μία γεύση του ιντριγκαδόρικου και μοναδικού fuzz και groovy μεγαλείου τους. Οι λοιποί μπορούν να περιμένουν την επόμενη φορά ή μέχρι τότε να αρκεστούν στην δισκογραφία τους για ένα ταξίδι στο εσωτερικό τους κόσμο…μένοντας (όπως ισχυρίζονται και οι ίδιοι) κάπου στο χρονικό ορίζοντα…!!!

Facebook: https://www.facebook.com/drivebywireband

Bandcamp: https://drivebywire.bandcamp.com/album/time-horizon

438
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 312 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...