DISSENTING MINDS: “Fly In The Face Of God”

ALBUM

Είδος: Atmospheric black metal
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Ιουνίου 2021

Οι σύγχρονοι εξτρέμ παίζουν πάνω στην γραμμή. Γνωστό αυτό!
Έτσι και οι Αθηναίοι Dissenting Minds παίζουν πάνω στην γραμμή που χωρίζει το death από το black metal, με ένα αποτέλεσμα που ταιριάζει πολύ στην ελληνική ακραία μουσική σκηνή. Μέλη των Revolted Masses και Lycans, συναντήθηκαν και παραδίδουν ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο.

Χωρίς να νιώθω εκθαμβωμένος από το “Fly in the face of God”, αναγνωρίζω την ειλικρινή όρεξη για καλή μουσική και η απόδοση των μουσικών στα 32 λεπτά της διάρκειας του είναι χορταστική. Η παραγωγή έγινε από τους ίδιους, με τον τραγουδιστή Γιώργο Τριανταφυλλίδη να μιξάρει και με τον μάστορα Henrik Udd (At the Gates, Architects κ.α.) στο mastering, το αποτέλεσμα της παρθενικής δουλειάς των Αθηναίων blacksters είναι περισσότερο από καλό. Τρεις απανωτές ακροάσεις που δεν με κούρασαν καθόλου, ενώ ουδέποτε ένιωσα πως έχω ξανακούσει την ίδια μελωδία σε άλλο σημείο του δίσκου. Η φωνή του Γιώργου είναι ιδανική για το ύφος της μπάντας, ενώ οι κιθάρες ακροβατούν ανάμεσα σε post και prog δάνεια, κάνοντας την ακρόαση πολύ ενδιαφέρουσα.

Συνιστώ στους φίλους που συγκινούνται από συγκροτήματα σαν τους Schammasch και τους Regardes Les Hommes Tomber, να το ακούσουν με την πρώτη ευκαιρία. Όχι ότι οι υπόλοιποι φίλοι του μελωδικού black metal, πρέπει να προσπεράσουν! Οι Dissenting Minds μπορούν να γίνουν ένα ακόμη όνομα από τα αρκετά για τα οποία θα μιλάμε στο μέλλον.

God, in your face!

Official Site: https://dissentingminds.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dissentingminds
Bandcamp: https://dissentingminds.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7pVgtfLGkE0FrtyPq9diul

596

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.