DISHARMONY: “Gods Mafe of Flesh”

ALBUM

Είδος: Heavy/Thrash metal
Εταιρία: Satanath Records/ Grimm Distribution
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Απριλίου 2022

Δεν θα πω ψέματα. Όταν είδα Disharmony, μου ήρθε στο μυαλό Black Metal. Και ποιος θα με αδικήσει, αφού στην Ελλάδα υπάρχουν δύο μπάντες με ίδιο όνομα. Χωρίς να επιβεβαιώσω τις πηγές μου, πάτησα play και ήρθα αντιμέτωπος με κάτι διαφορετικό από αυτό που πίστευα. Αντί για τρισατανικό μαύρο metal, ενώπιον μου είχα τεχνικό Heavy/thrash με εμφανείς Nevermore επιρροές.

Από την αρχή της καριέρας τους, οι Disharmony δεν έκρυψαν τη λατρεία τους στην παρέα του αδικοχαμένου Warrel Dane.
Αν και έχω απομακρυνθεί από τον ήχο εδώ και αρκετά χρόνια, ομολογώ πώς ήμουν τεράστιος fan των Nevermore και κατά καιρούς βάζω δίσκους τους για να απολαύσω και να θυμηθώ τα νιάτα μου. Άρα το ότι άργησε το άλμπουμ να φτάσει στα χέρια μου, βγήκε σε καλό των Disharmony. Με την έννοια πως θα μπορούσε να πέσει σε αλλουνού χέρια.

Και αυτό γιατί αν και είχα άλλους στο μυαλό μου, αυτό που τελικώς άκουσα με αιφνιδίασε δεν με άφησε διόλου αδιάφορο.
Η μπάντα ακούγεται ιδιαίτερα δεμένη, οι συνθέσεις είναι καλά δουλεμένες και σαν σύνολο η δεύτερη ολοκληρωμένη προσπάθεια των heavy thrashers, με αφήνει με άκρως θετικό πρόσημο.

Η διαφορά με τις προηγούμενες δουλειές τους είναι πως μετά από σκληρή δουλειά, έχουν φτάσει πιο κοντά στο αγαπημένο τους συγκρότημα. Οι μελωδίες των φωνητικών, αλλά και η τεχνική μουσική δομή των κομματιών είναι σαφώς βελτιωμένες, κάνοντας το συγκρότημα να κοιτάει πιο σοβαρά στα μάτια σχήματα του εξωτερικού. Η παραγωγή επίσης είναι υψηλού επιπέδου και συνοδεύεται από ένα πανέμορφο εξώφυλλο.

Βέβαια, αυτό που λείπει εν κατακλείδι, είναι μία σαφώς διακριτή ταυτότητα, που θα σε κάνει να αναγνωρίζεις τον καλλιτέχνη και όχι τις επιρροές του, απόρροια του γεγονότος πως σε όλη τη διάρκεια του album έχεις στο μυαλό σου τους Nevermore.
Αυτό βέβαια από μόνο του, δεν αφαιρεί την ποιότητα του παρόντος, αλλά για το μέλλον θα ήθελα να ακούσω από τα χεράκια τους, δουλειά που θα μοιάζει περισσότερο με τους ίδιους.

Αν μη τι άλλο μιλάμε για μία πολύ σοβαρή προσπάθεια που όλοι όσοι θεωρούνται οπαδοί του ήχου θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν δώσει μία ευκαιρία στην ακρόαση της.

Υπάρχει σίγουρα ψωμί εδώ, είναι όμως στο χέρι τους να μην μπαγιατέψει.

Facebook: https://www.facebook.com/disharmony.gr
Instagram: https://www.instagram.com/disharmony_band/
Twitter: https://twitter.com/Disharmony_band
Bandcamp: https://disharmony.bandcamp.com/

562

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.