Dion Lunadon (ex A Place To Bury Strangers, D4) plus Bone Rave Live @ Death Disco

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Primitive Music παρουσιάζει:

Dion Lunadon (US)
Bone Rave

Death Disco | Ωγύγου 1, Αθήνα
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 | 21:00
FB Event: https://facebook.com/events/s/dion-lunadonex-a-place-to-bury/683392806631608/

DionLunadon #exAplaceToBuryStrangers #TheD4 #garage #noiseRock #garageRock #PrimitiveMusic #BoneRave #post_punk # psychedelicRock

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Προπώληση: 15€
Viva: http://www.viva.gr/tickets/music/tour/dionlunadon-exaplacetoburystrangers-thed4-garage-noiserock-garagerock-primitivemusic-bonerave-post-punk-psychedelicrock/
Ταμείο: 18€

Φυσικά Σημεία Προπώλησης:
The Lab t shirts: Βεΐκου 73, Κουκάκι
Sound Effect Records: Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Αθήνα
Rhythm Records: Εμμ. Μπενάκη 74, Αθήνα

Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να παλέψεις σθεναρά με τις λέξεις ώστε να δημιουργήσεις μια λογοτεχνική ροή η οποία θα κάνει τον αναγνώστη να το πιστέψει. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες στιγμές, σαν εκείνη του Dion Lunadon, όπου η κάθε ζωντανή εμφάνισή του απλώνει έναν μοναδικό, ροκ εν ρολ, τόνο ροής και κάνει τον θεατή να αναγνώσει τον εαυτό του ως ξεχωριστό «διασωθέντα» μέσα σε αυτόν τον χείμαρρο μουσικής.

Γεννημένος στο Όκλαντ, της Νέας Ζηλανδίας, κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι για να ασχοληθεί κανείς με την γκαράζ μουσική σκηνή το ιδανικό ξεκίνημα ως καλλιτέχνης γίνεται όταν βρίσκεται στον κολοφώνα της νιότης του. Τέλη ’90s αρχές 2000s, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από διάφορες μπάντες, ιδρύει τους The D4, όπου προσφέρει την φωνή, συνάμα με τις κιθαριστικές αλχημείες του. Μαζί τους κυκλοφορεί δύο – ιστορικά πλέον – άλμπουμ από την μυθική NZ label – Flying Nun Records. Οι The D4 διαλύονται το 2006 και η σημαντική γκαράζ μπάντα της τότε εποχής περνάει στη σφαίρα της αιωνιότητας.

Próxima Estación: Νέα Υόρκη. Αν θεωρήσουμε για έναν καλλιτέχνη ότι η αλλαγή μιας ηπείρου σε μια χώρα όπου μιλούν την ίδια γλώσσα είναι εύκολη, τότε η μετάβαση από την garage στη noise γίνεται ακόμα ευκολότερη. Στη Νέα Υόρκη θέλει να «κρυφτεί» παίζοντας μπάσο. Όμως, ο Oliver Ackermann είχε άλλα σχέδια και τον βάζει εσπευσμένα στο στούντιο με σκοπό να ηχογραφήσουν με τους, αξιολάτρευτους στη χώρα μας, A Place To Bury Strangers τρία κορυφαία άλμπουμ του είδους Worship (2012), Transfixiation (2015), Pinned (2018), καθώς και αμέτρητα singles και EPs.

Ωστόσο, κάποια στιγμή, όταν οι A Place To Bury Strangers αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τις περιοδείες τους δεν σήμαινε το ίδιο και για τον Dion. Ηχογραφεί, λοιπόν, για πρώτη φορά ένα προσωπικό άλμπουμ, με προάγγελο το εκπληκτικό single com/broke, κάνοντας πράξη τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες σε ό, τι αφορά ολόκληρο το φάσμα της ροκ που αγάπησε να υπηρετεί. Κι αυτό έγινε μέσα από μια μελωδική σύμμειξη garage και noise ήχου, που φέρνει τον τίτλο του ονόματός του και κυκλοφόρησε το 2017.

Ο Dion, θέλοντας να περάσει στην προσωπική δημιουργική του ωρίμανση, αποφασίζει να αποχωρήσει από τους A Place To Bury Strangers, το 2020, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στη δική του κατεύθυνση. Χάραξε έτσι τον δρόμο με το εκρηκτικό “Schreien”, EP το οποίο ακολούθησε, και με συνεπιβάτες τη νεοσύστατη μπάντα του βγήκε στην δημοσιά για περιοδείες. Προηγήθηκε ένα μελωδικό single που φέρει τον τίτλο “When I hold you again”.

Το τρέχον έτος, ίσως σημείο ορόσημο για την προσωπική του μουσική υπόσταση, κυκλοφορεί το υπέροχο “Beyond Everything”. Πρόκειται για έναν δίσκο με αρχή, μέση και τέλος όπου, στο μέσον περίπου, η επιρροή των Dead Moon είναι τόσο εμφανής που δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητα τα μέλη της Primitive Music, η οποία όντας πιστή στο μουσικό δόγμα του παρελθόντος πρόκειται να κατηφορίσει στην αποθήκη της Death disco· σε εκείνο το αβαείο όπου κανένας θεός δεν διοικεί, πάρα μόνο η ορμή και η αγάπη των προσκυνητών της μουσικής. Τα κεριά πρόκειται να ανάψουν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023.

Dion Lunadon
Bandcamp: https://dionlunadon.bandcamp.com/album/beyond-everything
Facebook: https://www.facebook.com/dionlunadon
Instagram: https://www.instagram.com/dionlunadon/?hl=el

Bone Rave
Η DIY μπάντα από την Θεσσαλονίκη συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορεί να την κάνουν να ξεφύγει κατά πολύ από το underground, βάση της αξίας της, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνάει τις ρίζες της. Κι αυτό συμβαίνει καθώς ο ήχος τους αποτελείται από αυτό που αποκαλούμε «αρχέγονο» ροκ εν ρολ, με πυξίδα το γκαράζ, την ψυχεδέλεια και το πανκ. Με τον τρόπο αυτόν εξερευνούν τις μελωδίες τους, είτε σκυθρωπά, είτε εντελώς επιθετικά, και πολλές φορές αυτή τους η εφόρμηση καταλήγει σε ένα fuzzy πανδαιμόνιο, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν το λιμάνι που θα πιάσουν θα έχει γυρισμό.
Σχηματίστηκαν το 2017 κυκλοφορώντας τρία EPs: “Four Elements”, “From the Caves of Tomorrow” και “Feral Songs”. Ύστερα από αυτές τις συστάσεις, τον Ιούλιο του 2022, κυκλοφόρησαν το πρώτο full length album με τον τίτλο “Virgin’s Milk”, έναν δίσκο που συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους της χρονιάς.

Τα μέλη τους είναι:
Jungle Chris: Guitars, flute & vocals
Mariza Charlie: Bass & vocals
Lab: Drums, percussion & vocals

Bone Rave
Bandcamp: https://bonerave.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/bone_rave/?hl=el
Facebook: https://www.facebook.com/BoneRave

Primitive Music
Website: http://www.primitivemusic.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/primitivemusic3/
Facebook: https://www.facebook.com/PrimitiveMusicGr/

286