DIMITRIS STASINOS: “A World To See”

ALBUM

Είδος: Synthwave
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτή τη φορά δεν θα σας παρουσιάσω κάποιο metal ή hard rock συγκρότημα, αλλά μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία που ενδεχομένως να απέχει από τη… σκληρή μουσική, αλλά διακρίνεται για την ποιότητά της. Το “A World To See” είναι το πρώτο album του συμπατριώτη μας Δημήτρη Στασινού, είναι instrumental και ως επί το πλείστον κινείται σε synthwave περιοχές.

Το “A World To See” περιέχει 11 συνθέσεις και διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Ο Στασινός έχει γράψει τα πάντα στο album και είναι υπεύθυνος για τη μίξη και το mastering. To “A World To See” τοποθετείται στο χώρο του synthwave/retrowave που άνθισε στα ’80s και που τα τελευταία χρόνια ζει το δικό του revival, με επιρροές από ’80s video games ή soundtrack ταινιών επιστημονικής φαντασίας και καλλιτέχνες όπως Τζον Κάρπεντερ ή Βαγγέλης Παπαθανασίου. Στο συγκεκριμένο album υπάρχουν εναλλαγές στο στυλ των κομματιών. Υπάρχουν συνθέσεις όπως το “Missing you” ή το “To the Stars and Beyond” που είναι πιο «φορτωμένα» συναισθηματικά και θα μπορούσαν να είναι στο soundtrack του “Blade Runner” (υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την cyberpunk αισθητική). ‘Αλλες συνθέσεις είναι πιο χαλαρές και ότι πρέπει για να παίξεις κάποιο ρετρό video game, όπως το εναρκτήριο “Ignition/Neon dreams”. Εκεί που κάνει τη διαφορά ο Στασινός είναι όταν συνδυάζει την ηλεκτρική κιθάρα με τους synth ήχους. Τα “Sunset Drive” και “Future is Now” έχουν rock «στήσιμο» και αναδεικνύουν και τις ικανότητες του Στασινού σαν κιθαρίστα. Γενικά οι συνθέσεις δεν κουράζουν, υπάρχουν ωραίες μελωδίες που θα «αιχμαλωτίσουν» το μυαλό σας και το album «κυλάει νεράκι». Προσωπικό αγαπημένο το “Palms in the Twilight” με τις “Made in Japan” μελωδίες και το ωραίο solo προς το τέλος του κομματιού.

Το “A World To See” είναι ένας δίσκος «ειδικών περιστάσεων» και σίγουρα κάποιοι θα το απορρίψουν, αλλά σε όσους αρέσουν οι retro καταστάσεις εδώ θα βρουν το ιδανικό soundtrack γι’ αυτούς. Επίσης το «πάντρεμα» κιθάρας με synth ήχους είναι εξαιρετικό, οπότε και όσοι δεν έχουν επαφή με το συγκεκριμένο ήχο, θα βρουν σημεία επαφής. Τσεκάρεις και αποφασίζεις φίλε αναγνώστη.

Facebook: https://www.facebook.com/stasinosretrosynth


653

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.