DIE APOKALYPTISCHEN REITER: “All You Need Is Love – XX Anniversary Edition”

REISSUE

Είδος: Melodic death metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Μαρτίου 2021

Πρόκειται για την επανακυκλοφορία του τρίτου και εξαιρετικού album των Γερμανών death metallers (τουλάχιστον αυτός ήταν ο ήχος τους το 2000) το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε από την Hammerheart Records και τώρα επανεκδίδεται υπό τη σκέπη της Nuclear Blast με φρέσκο, σύγχρονο ήχο και με το νέο line up.

Για την ιστορία, να αναφέρω ότι το “All You Need Is Love” υπήρξε το album που τους έδωσε μια αρκετά μεγάλη αναγνώριση στους κύκλους του ακραίου ήχου. Πολλές folk αναφορές, διάσπαρτα black metal blasts, αρκετός συμφωνισμός στις συνθέσεις (λοξές ματιές προς τους Cradle Of Filth οι οποίοι μεσουρανούσαν εκείνη την περίοδο), ακουστικά ιντερλούδια ως intros και outros και γενικά ως σύνολο, μια πολύ ωραία σύνοψη των avant garde τάσεων που “εκπολίτισαν” το ακραίο μέταλλο κατά τα ’90s.

Στην επανέκδοση δεν υπάρχει έξτρα ή bonus υλικό και η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Ο ήχος είναι καλύτερος φυσικά, προσαρμοσμένος στις σύγχρονες τεχνολογικές συνθήκες και θα έλεγα ότι αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές συνθέσεις που εμπεριέχονται.

Πέρα από το “hit” “Unter Der Asche”, πολύ καλά κομμάτια είναι και τα “Gone”, “Reitermania” (υμνάκος), “Geopfert” ενώ γενικά η ποιότητα των υπολοίπων δεν υστερεί σε κανένα σημείο έναντι των προαναφερθέντων.
Ως επανέκδοση φυσικά δεν είναι απαραίτητη η αγορά του “All You Need Is Love – XX Anniversary Edition” από την άλλη οι φίλοι του ευρύτερου “έντεχνου”¨μελωδικού death metal θα ευχαριστηθούν μια ωρίτσα περίπου ενδιαφέρουσας μουσικής που στέκει πολύ καλά και στο σήμερα, δίπλα σε ονόματα που λίγο πολύ επηρέασαν και οι ίδιοι οι Die Apokalyptischen Reiter (ένα φωτεινό παράδειγμα είναι οι Harakiri For The Sky). Αχρείαστη μεν, ευπρόσδεκτη δε επαναφορά στις εποχές που η μουσική βιομηχανία καθόριζε ακόμη τη δημιουργία και την επιβίωση συγκροτημάτων.

Facebook: https://www.facebook.com/Reitermania
Official website: https://reitermania.de/

545

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.