DICTATOR SHIP: “Electric Jihad”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Εταιρία: The Sign Records
Ημ. κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2023

H Σουηδία είχε πάντα τον τρόπο της να βρίσκεται στη ζωή μου, είτε μέσω της μουσικής, είτε μέσω της εργασίας μου πλέον.

Μουσικά ήταν πάντα ο αγαπημένος μου προορισμός και έτσι όταν λαμβάνω κάποιο album με τέτοια καταγωγή δυσκολεύομαι να το αγνοήσω.

Και έτσι, βρίσκομαι με τα ακουστικά στα αυτιά να βγάζουν το δεύτερο album των Σκανδιναβών Dictator Ship και το εξώφυλλο με παραπέμπει σε ταινίες τύπου Snatch ή Δυο καπνισμένες κάνες.

O ήχος των Dictator Ship όμως, δεν έχει ουδεμία σχέση με ήχο που θα ταίριαζε σε μια από τις ως άνω ταινίες, αλλά αυτό πάντα είναι απόφαση του σκηνοθέτη, ποιος είμαι εγώ να πω το αντίθετο; Αντ’ αυτού έχουμε να κάνουμε με μια hard rock αναβίωση που συνδυάζει τους MC5 με τους Deep Purple της πρώτης Ian Gillan περιόδου και κάποιες φορές φαίνεται η μπάντα να είναι συμβατή με τους συμπατριώτες τους Märvel.

Η παραγωγή είναι ιδανική για τον ήχο τους και δίνει έξτρα πόντους στη διασκέδαση, αφού η ελαφριά μουντάδα του δίνει την αίσθηση της παλαιότητας, χωρίς αυτή να μοιάζει επιτηδευμένη.
38 λεπτά 70s garage filled hard rock που θα κάνει ευτυχισμένους τους ακόλουθους του σύγχρονου ρετροροκισμού και θα τους δώσει ένα ακόμη σχήμα που θα θέλουν να ακούσουν.

Βέβαια, προσωπικά δεν με έχουν εντυπωσιάσει τόσο, αν και τα τραγούδια τους δεν είναι άσχημα και συνολικά έχουν άψογη συνοχή, όμως το feeling που θα με κάνει να θέλω να τους ακολουθήσω πιστά και εγώ, δεν έχει δημιουργηθεί. Είναι όμως, αρκετά καλοί μουσικοί που ίσως να με πείσουν στο μέλλον.

Ξέρετε εσείς ποιοι είστε που θα ξετρελαθείτε. Οι άλλοι ακούστε και αν θέλετε αφεθείτε στην απολυταρχία της μουσικής “δικτατορίας”.

Facebook: https://www.facebook.com/dictatorship/

348

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.