DIAMOND DOGS: “The Hardest Nut To Crack”

ALBUM

Είδος: Rock & Roll
Εταιρία: Wild Kingdom
Ημ. κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2023

Από το σουηδικό Katrineholm, μια κωμόπολη νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης, έρχονται οι Diamond Dogs που ιδρύθηκαν μεταξύ άλλων και από τον Anders “Bobba Fett” Lindström, που είναι γνωστότερος ως μέλος των υπερηχητικών Hellacopters. Ο Anders έπαιξε μονάχα στα πρώτα τέσσερα albums της μπάντας, αλλά η αφοσίωση του τελικά στους Hellacopters, δεν πτόησε τα διαμαντόσκυλα που συνέχισαν ακάθεκτα να αλυχτούν.

Καταρχάς, να πως το όνομα τους είναι ο τίτλος του όγδοου album του αξέχαστου David Bowie και ίσως αυτό να λέει κάτι παραπάνω στους γνωρίζοντες.
Τα σκυλιά έχουν στο μυαλό τους τον ήχο του προαναφερθέντος στα 70s, αλλά και σχημάτων σαν τους The Faces του Rod Stewart, ενώ η ηλεκτροποίηση του folk από μεγάλες μορφές σαν τον Bruce Springsteen και τον Bob Dylan είναι εμφανής στο δέκατο τέταρτο (αν μετράω καλά) album τους.

Το αποτέλεσμα σε κάποιους μπορεί να θυμίσει σε στιγμές φιγούρες σαν τον Frank Turner, αλλά οι Diamond Dogs είναι αρκετά Σουηδοί οπότε έχουν εκείνο το στίγμα που είναι διάχυτο σε όλες τις rock ‘n’ roll μπάντες της χώρας.
Η παραγωγή είναι ισορροπημένη μεταξύ νοσταλγίας και σύγχρονης τεχνικής καθαρότητας, με την μπάντα να μην ξεχνάει να περνάει στα κομμάτια ακόμη και Schenker-ικά σύντομα solo.

Με σταθερά μέλη τον τραγουδιστή Sulo Karlsson και το επονομαζόμενο The Duke of Honk στα πλήκτρα, οι Diamond Dogs προσφέρουν παλαιομοδίτικο μελωδικό rock για εκείνους που θέλουν το κρασί τους παλιό και τη μουσική τους συναισθηματική. Διότι ναι, το “The Hardest Nut To Crack” έχει ως κύριο του συστατικό το συναίσθημα, που πλέει αγέρωχο σε όλη τη διάρκεια του album και δεν φοβάται να εκτεθεί στα αυτιά του κάθε απαιτητικού γερο-rocker.

Γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν έχεις ζήσει έστω και από δεύτερο χέρι αυτόν τον ήχο, εκείνη την εποχή, οι Diamond Dogs θα σε αφήσουν αδιάφορο. Αν έχει αγαπήσει όμως όλα τα ως άνω μεγαθήρια (και άλλα πολλά που δεν θα προλάβω να κατονομάσω), τότε τα 38 λεπτά του “The Hardest Nut To Crack” θα σε κάνουν να χαμογελάσεις και να χορέψεις χαρούμενος στο σαλόνι σου.

Pure fun, αλλά όχι κάτι το τόσο εξαιρετικό που θα σε κάνει να φωνάξεις ΟΥΑΟΥ, για να είμαστε ξηγημένοι.

Facebook: https://www.facebook.com/everylittlecrack/

308

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.