DEVIL’S TRAIN: “Ashes & Bones”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Ιουνίου 2022

Όταν είσαι χρόνια στο κουρμπέτι, όταν είσαι ψημένος στα σανίδια και έχεις φάει τη μισή σου ζωή σε σκηνές και studio, ε, δεν είναι και κάτι δύσκολο να “ξεπετάς” έναν δίσκο, η εμπειρία κάνει τη σύνθεση να φαίνεται εύκολη υπόθεση στο χώρο του hard rock. Αυτό ναι μεν εμπεριέχει ψήγματα αληθείας αλλά μόνο τέτοια γιατί τις Συμπληγάδες της μετριότητας πολλοί φιλοδόξησαν να τις περάσουν, λίγοι τα κατάφεραν δε σε απόλυτα μεγέθη που δεν περιλαμβάνουν άλλα κριτήρια πλην της αντικειμενικότητας.

Και σίγουρα, μια από αυτές τις συνάξεις μουσικών όπως αυτή που έστησαν οι R.D. Liapakis και Jörg Michael (τι, θέλετε να αραδιάζω ονόματα και συνεργασίες; Αμ δε, να γκουγκλάρετε γιατί κάνει και ζέστη και θα ιδρώσω) μαζί με τους Jens Becker και Dan Baune, είναι όχι απλά άξια αναφοράς αλλά επαναπροσδιορίζει ολάκερο είδος στην παρούσα δεκαετία. Ποιο είδος; Το ’80s hard rock το οποίο οι τύποι το μεταφέρουν στο παρόν με αξιοπρέπεια, επαγγελματική και ηχητική αίγλη και πρωτοφανή ζωντάνια και εφηβικό ενθουσιασμό.

Το “Ashes & Bones” αναμφίβολα πατάει γερά στους Whiresnake και από τη μεριά των συνθέσεων που παραπέμπουν άμεσα στους μεγάλους rockers του Dave Coverdale αλλά και με την ερμηνεία του Λιαπάκη που δεν κάνει – προς τιμήν του – καμία προσπάθεια να αποκρύψει τη φανερή λατρεία του προς τον αιώνιο γκαυλόγερο. Και τα καταφέρνει περίφημα. Από εκεί και πέρα το album δεν μένει εκεί. Απλώνει τα πλοκάμια του προς τα χωράφια των Van Halen με γρήγορα γκαζιάρικα κομμάτια, εχέγγυα γκρούβας και εκεί πραγματικά λάμπει ο Baune (το ίδιο κάνει σε όλο το album) με εκτυφλωτικά solos.

Δομικά η riffoλογία τσακίζει κόκκαλα κάτι που υποστηρίζεται από τον τέλειο τεχνολογικά ήχο. Το “Ashes & Bones” είναι από αυτά που λένε big sounded τέρατα όγκου και βαρύτητας χωρίς ο ήχος να είναι στουντιακά πνιγηρός, η ομάδα παραγωγής παραδίδει σεμινάριο στον τεχνικό τομέα του album.

“Rock & Roll Voodoo Child”, “In the Heat of the Night”, “Hold the Line” όπως και το ομότιτλο track “Ashes & Bones”, εξαιρετικά κομμάτια σε ένα ισοποιοτικό σύνολο κομματιών που θα ικανοποιήσει όλους τους fans του συγκεκριμένου αθάνατου ρεύματος. Φοβερή δουλειά και για άλλη μια φορά θα πρέπει να βγάλω το καπέλο στην ROAR για τις επιλογές της, εκπληκτικά υψηλό αισθητήριο επιλογών σε βαθμό εντυπωσιακό.

Facebook: https://www.facebook.com/devilstrain

802
Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1195 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.