DEMON SPELL: “Evil Nights”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: Dying Victims Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιουλίου 2024

Οι Demon Spell αποτελούν μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην ιταλική metal σκηνή, φέρνοντας μαζί τους την εμπειρία και την ενέργεια των μελών τους, καθώς και μια φρέσκια ματιά στο extreme metal. Το σχήμα συνδυάζει τις μουσικές ικανότητες του Mario Casanova, γνωστού από τη μακρά του πορεία στους Schizo, με τις κιθαριστικές επιρροές του Francesco Bauso από τους Haunting. Αυτή η συνεργασία δημιουργεί ένα στέρεο υπόβαθρο για την ανάπτυξη του χαρακτηριστικού ήχου του συγκροτήματος. Το Evil Nights είναι ένα μίνι ντεμπούτο ,αφού αποτελείται από τέσσερα τραγούδια, που μεταφέρει τους ακροατές πίσω στη χρυσή εποχή του heavy metal. Με έναν ωμό, ακατέργαστο ήχο που αντανακλά το πνεύμα των κλασικών του ’80, το ιταλικό κουαρτέτο προσφέρει μια δυνατή και συναρπαστική ακουστική εμπειρία.

Τα φωνητικά του Federico Fano, με σαφείς επιρροές από τον θρυλικό King Diamond, αποτελούν το αιχμηρό όπλο του συγκροτήματος. Οι υψηλές του νότες, που συχνά αγγίζουν το φαλτσέτο, προσδίδουν μια επιβλητική, σατανική διάσταση στο ήχο, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν τις εκπληκτικές του δυνατότητες. Η ρυθμική ενότητα του Riccardo Liberti στο μπάσο αποτελεί το στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το δυναμικό παιχνίδι των κιθάρων, ενώ ο Dario Casabona στα drums χαρίζει στο σύνολο έναν ακαταμάχητο ρυθμικό πυρήνα. Αν και σύντομο, το “Evil Nights” καταφέρνει να αποτυπώσει με ακρίβεια την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν οι Demon Spell. Οι επιρροές από θρύλους όπως οι Venom, Bathory και Celtic Frost είναι εμφανείς, ωστόσο το συγκρότημα δεν περιορίζεται σε μια απλή αντιγραφή. Αντίθετα, δημιουργεί ένα μοναδικό μείγμα παλιού και νέου, δίνοντας έμφαση στην αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία. Η παραγωγή του δίσκου είναι ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει την ατμόσφαιρα των ’80s. Σκόπιμα “παλιομοδίτικη”, με ζεστό ήχο και ελάχιστη επεξεργασία, η παραγωγή μεταφέρει τον ακροατή σε μια εποχή ανόθευτου, underground metal.

Με πάθος, ταλέντο και σεβασμό για το παρελθόν οι Demon Spell αποδεικνύουν ότι είναι άξιοι διάδοχοι των μεγάλων ονομάτων του είδους, δημιουργώντας ένα δίσκο που αναβιώνει το πνεύμα της παλιάς καλής εποχής.

Facebook: https://www.facebook.com/demonspellband
Instagram: https://www.instagram.com/demonspell.band/

335
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 49 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.