DELVING (Nick DiSalvo of Elder): “All Paths Diverge”

ALBUM

DELVING (Nick DiSalvo of Elder): “All Paths Diverge”

Είδος: Krautrock/Ambient/Psych
Δισκογραφική: Blues Funeral Recordings/Stickman Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Αυγούστου 2024

Δεύτερη προσωπική δισκογραφική απόπειρα για τον Nick DiSalvo και ιδιαίτερα φιλοπρόοδη σε συνέχεια του ”Hirscbrunnen“ που κυκλοφόρησε προ τριετίας. Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, πηγή έμπνευσης τότε υπήρξε ένα πάρκο που υπήρχε απέναντι από το σπίτι του στο Βερολίνο και καθόρισε την μουσική του κατεύθυνση.

Πλέον μόνιμος κάτοικος της Γερμανικής πρωτεύουσας έχει υιοθετήσει την κουλτούρα της πόλης και της χώρας και αντλεί έμπνευση μέσα από τα ερεθίσματα που του εγείρονται μέσω της καθημερινής τριβής από καλλιτεχνικής σκοπιάς.

Αν ήταν chef ή κάποιος γαστρονομικός ανταποκριτής τότε θα είχε επηρεαστεί από τη βαριά και λιπαρή κρεατοφαγική κουζίνα, συμπεριλαμβανομένου των wurst, leberkase και λοιπών εδεσμάτων σε συνδυασμό με τις Weiss και dunkel μπίρες.

Έλα όμως που αυτή που ζυμώνεται είναι η καλλιτεχνική του ιδιότητα μέσω της μουσικής Γερμανικής ταυτότητας που προήλθε από τα πολιτισμικά συντρίμμια του μεταπολέμου, και υπεύθυνοι αποτέλεσαν οι γενιά μουσικών όπως οι Neu!, Can, Faust, Tangerine Dream, Kraftwerk, Amon Düül II και Popol Vuh, φυσικά μεταξύ πολλών άλλων, και του κινήματος της Krautrock που αποτελεί ουσιαστικά προϊόν με ονομασία προελεύσεως για τη Γερμανία.

Σίγουρα αυτή η δήλωση εγείρει πολλές κουβέντες, καθώς πολλοί μουσικοί έχουν βάλει το χεράκι τους, όπως και άλλα άκρα, και σε άλλα μουσικά ιδιώματα, όπως το Power, Thrash, Heavy Metal, Prog Rock και εννοείται και της Techno αλλά κατά την προσωπική μου άποψη εκεί που κρατούν τα ηνία και την πρωτοκαθεδρία είναι στο Kraut και την προοδευτική και ψυχεδελική έκφραση και δημιουργία.

Ο αγαπητός Nick DiSalvo για ακόμη μία φορά προσπαθεί να αποτάξει από πάνω του την Elder ρετσινιά, όσο δύσκολο και να είναι αυτό, (που είναι η αλήθεια να λέγεται, καθώς η δύναμη της συνήθειας είναι ισχυρή) μα το καταφέρνει εν μέρη και επηρεασμένος από την Kraut μουσική κληρονομιά, συνθέτει κοσμική μουσική περιπλέκοντας υπνωτιστικούς ρυθμούς, musique concrete τεχνικές από προ ηχογραφημένους ήχους, μέσω εκτεταμένου αυτοσχεδιασμού και όλα αυτά ενόσω απομακρύνεται από τις κλασικές rhythm n Blues ρίζες.

Στην νέα του έκφραση αυτοπαρουσιάζεται ιδιαίτερα “γαστρίμαργος” με καλοπροαίρετη διάθεση, καθώς αναζητά την ηδονή μέσω της σύνθεσης και της δημιουργίας, και δεδομένου ότι η επιθυμία του υπερβαίνει την ανάγκη και που σε άλλη περίπτωση θα ήταν κάτι μεμπτό εδώ διαφέρει ριζικά και, οι συνέπειες σε όλους εμάς τους ακροατές είναι, ευεργετικές, πολυεπίπεδες και πολυάριθμες στο μέγιστο βαθμό.

Το “All Paths Diverge” στα πλαίσια του υγιούς πειραματισμού, ενσωματώνει στη μουσική προοδευτική ραχοκοκαλιά του DiSalvo, στοιχεία ψυχεδελικής Rock με Progressive συνθέσεις και ηλεκτρονικές μουσικές αντλώντας ήχους και από άλλες διάφορες εκλεκτικές πηγές.

Ένα κολάζ κομψοτέχνημα από αφηρημένους ήχους, μουσικές, μελωδίες, εμπειρίες και επαναλαμβανόμενα μοτίβα που ίσως να μην σου λένε πολλά σαν ακροατή την ίδια στιγμή που σε ταξιδεύουν, αλλά σαν δημιουργό εξυπηρετούν το όραμα σου και την δημιουργική σου ανάγκη.

Facebook: https://www.facebook.com/delvingmusic
Bandcamp: https://delving-music.bandcamp.com/album/all-paths-diverge

361
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 312 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...