DÉLUGE: “Ægo Templo”

ALBUM

Είδος: Post-hardcore/ Black metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου 2020

Η Γαλλία τελευταία χρόνια έχει τον τρόπο της να ξεχωρίζει. Λίγο η εκτόξευση των Gojira στις κορυφές της προοδευτικής πλευράς του σκληρού ήχου, λίγο οι παράξενες δουλειές των Igorrr, έχουν βάλει τη χώρα του Μακρόν στο στόχαστρο των ανοικτόμυαλων metalers.

Οι Déluge εισήγαγαν την δική τους εκδοχή στο black metal το 2015 με το ντεμπούτο τους “Aether”, συνδυάζοντας την “μαύρη” μουσική με το post-hardcore. Στη δεύτερη τους εμφάνιση στα δισκογραφικά δρώμενα, με τίτλο “Aego Templo”, οι Déluge φέρνουν το post του ήχου τους πιο μπροστά, αφήνοντας το black metal να κρατάει τα ηνία της ατμόσφαιρας, στο φόντο.

Σίγουρα, οι Γάλλοι έχουν λατρέψει την πορεία των Cult of Luna, αλλά έχουν τα αυτιά τους κολλημένα στους At The Drive-In και ίσως, στο metalcore των August Burns Red. Ενώ τα κατεδαφιστικά blast beats κατακρεουργούν τα δικά σου αυτιά, έρχεται ένα σύντομο breakdown και φωναχτές, όλο γρέζι, φωνές σε βάζουν άξαφνα, σε ένα άλλο mood. Παράλληλα, έντονη avant-garde οσμή κατά τη διάρκεια του album, με shoegaze περάσματα και doom-άτα αργά tempos, που αγγίζουν σε στιγμές τους Agalloch.
Μπορεί η περιγραφή αυτή, να σου φέρνει στο μυαλό μια άθιχτη καρτέλα Lexotanil, αλλά πίστεψε με, ο τρόπος που συνδυάζουν τα δυο επί μέρους στοιχεία, οι Déluge, είναι αριστουργηματικός και σίγουρα, το μέλλον τους προβλέπεται ολόλαμπρο.

Στο πείσμα των καιρών οι στίχοι είναι όλοι στα γαλλικά, αν εξαιρέσεις τα γιαπωνέζικα του Tetsuya Fukagawa (Envy) στο “Gloire au silence”, και θα χρειαστείς μεγαλύτερη προσπάθεια για να καταλάβεις για ποιον λόγο ουρλιάζουν. Η παραγωγή είναι εξαιρετική και εκείνη με τη σειρά της, προσφέροντας ένα ακόμη εξαιρετικό μουσικό δείγμα, μέσα σε μια χρονιά που η τέχνη μπήκε στον πάγο λόγω της πανδημίας.

Το “Aego Templo” περισσότερο έχει ως στόχο τους φίλους της post-hardcore/metalcore σκηνής, παρά τους black metalers, που νομίζω δεν θα θελήσουν να ακολουθήσουν τους Déluge στην πορεία.
Εγώ, με τη σειρά μου, απόλαυσα το album, αλλά μάλλον θα το ξεχάσω γρήγορα. Θα θυμάμαι όμως, να τσεκάρω στο μέλλον τους Déluge, διότι καλές ιδέες δεν τους λείπουν και ίσως, κάποια μέρα να κυκλοφορήσουν κάτι διαχρονικό.

Facebook: https://www.facebook.com/delugebandofficial
Instagram: https:https://www.instagram.com/deluge_band/ 
Bandcamp: https://wearedeluge.bandcamp.com/album/go-templo
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4mCOIjK38BaQlDOu6HC91W

478

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.