ΔΕΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙA ΠΟΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ARCHIVE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Archive επιστρέφουν στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την ιστορική, για την πορεία της βρετανικής μουσικής κολεκτίβας, συναυλία στο Ηρώδειο. Στις 14 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και στις 15 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών), το θρυλικό συγκρότημα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, πολλά τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του «Call to Arms & Angels», που είναι και ο τίτλος της ευρωπαϊκής περιοδείας τους.

Ωστόσο, μέχρι κι αυτά να αγαπηθούν από τους Έλληνες fans τους, ξεχωρίζουμε τα δέκα τραγούδια τα οποία όλοι ανυπομονούν να ξανακούσουν στις δύο live εμφανίσεις τους.

Again (2002 – You all Look the Same to Me)
Στις 20 Μαϊου του 2002, οι Archive έδωσαν το στίγμα της νέας μουσικής τους, απομακρυνόμενοι από τις…ηλεκτρονικές και trip hop ρίζες τους. Στο «You all Look the same to Me» βάδισαν στα μονοπάτια της ροκ με τον ήχο τους να βρίσκεται μεταξύ του progressive και της ψυχεδέλειας. Το επικό 16λεπτο Again, έγινε ο απόλυτος ύμνος τους, με την ατμοσφαιρική μελωδία του να συνεπαίρνει μέχρι και σήμερα το κοινό, ιδιαίτερα στις live εκτελέσεις.


Bullets (2009 – Controlling Crowds)
Τον Μάρτιο του 2009 οι Archive βγάζουν το άλμπουμ «Controlling Crowds». Το ελληνικό κοινό ξεχωρίζει αμέσως το Bullets. Ο δυναμικός ήχος και ιδιαίτερα ο κοινωνικός στίχος, ταίριαξε απόλυτα με το εκρηκτικό πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον της Ελλάδας, που ξεκίνησε από τον “Δεκέμβρη του Αλέξη” και συνεχίστηκε για τα επόμενα χρόνια.
 

Fuck You (2004 – Noise)
Το 2004 οι Βρετανοί κυκλοφορούσαν το άλμπουμ “Noise” και τραγουδούσαν “Now the world needs to see that it’s time you should go / There’s no light in your eyes and your brain is too low”, αφιερωμένο εξαιρετικά στον τότε πλανητάρχη George W. Bush, με το κοινό να παραληρεί.  

You Make Me Feel (1999 – Take my Head)
Από τα πρώτα κομμάτια που έκαναν γνωστούς τους Archive. Μελωδικό και συναισθηματικό, με ηλεκτρονικό και trip hop ήχο από το δεύτερο άλμπουμ τους το μακρινό 1999.
 

Controlling Crowds (2009 – Controlling Crowds)
Το ομώνυμο τραγούδι του πιο επιδραστικού άλμπουμ τους και το δεύτερο πιο δημοφιλές, που τους έδωσε για τα καλά μια θέση στην καρδιά του ελληνικού κοινού και απογείωσε τη φήμη τους στη χώρα μας.


Lights (2006 – Lights)
Σαν σήμερα (22 Μαΐου) το 2006 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Lights. Σε αυτό ξεχώρισε αμέσως το ομώνυμο κομμάτι, που για πολλούς θεωρήθηκε εκ των κορυφαίων τους. Επικό και 16λεπτο, όπως το Again, συνδύασε παραδοσιακές ροκ μελωδίες τους με μια εσάνς ηλεκτρονικού ήχου που αγαπήθηκε όσο λίγα.


System (2006 – Lights)
Το δεύτερο κομμάτι από το άλμπουμ Lights, που ξεχώρισαν οι Έλληνες fan του γκρουπ. Αρκετά διαφορετικό, σκοτεινό και ατμοσφαιρικό, ήταν από εκείνα που πάντα απολάμβανε το κοινό στα live τους.

Feel It (2015 – Restriction)
Στίχοι και μουσική που δημιουργούν έντονα συναισθήματα, σε ένα κομμάτι που αποτέλεσε την εισαγωγή του άλμπουμ Restriction που έβγαλαν το 2015, σε μία από τις πλέον ώριμες στιγμές τους.

The Empty Bottle (2009 – Controlling Crowds IV)
Ένα τραγούδι που αγαπήθηκε για τον βαθύ του στίχο και τον χαρακτηριστικό ήχο του, από το δεύτερο μέρος του άλμπουμ Controlling Crowds IV του 2009.


 Nothing else (1996 – Londinium)

O πρώτος δίσκος τους είχε τον τίτλο Londinium. Έκτοτε οι Archive και ο Darius Keeler, άλλαξαν σχεδόν τα πάντα τόσο στη μορφή του γκρουπ, όσο και στον ήχο του, όμως αυτό το διαμάντι έχει παραμείνει στις συνειδήσεις όσων το είχαν ακούσει το μακρινό 1996 ως ένα παντοτινό αριστούργημα.

Get your tickets for Athens
Get your tickets for Thessaloniki
103