DEFILED: “Horror Beyond Horror”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Season of Mist
Ημ. κυκλοφορίας: 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ιαπωνία. Μια χώρα με μακρά ιστορία. Πολεμική, τεχνολογική, φιλοσοφική. Πολλές φορές περίεργα πράγματα προέρχονται από εκεί και δύσκολα να τα κατανοήσουμε εμείς οι δυτικοί, παρόλο που σε γενικές γραμμές, ο τρόπος ζωής μας δεν διαφέρει τόσο πια.

Αλλά η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ήταν πάντα ένα ασφαλές λιμάνι για το metal μας και οι metalheads του νησιωτικού αυτού κράτους διψάνε συνεχώς για σκληρή μουσική και έτσι, ειδικά album editions και τεράστιες συναυλίες στήνονται εκεί σε τακτά διαστήματα. Η παραγωγή από θέμα συγκροτημάτων δεν είναι μηδαμινή επίσης. Δεν θέλω να αρχίσω να κατεβάζω σειρές ονομάτων διαφορετικών ιδιωμάτων, για αυτό θα έρθω στο ψητό και θα πω Defiled.

Οι βετεράνοι Ιάπωνες deathsters με μοναδικό μέλος της αρχικής σύνθεσης τον κιθαρίστα Yusuke Sumita, ξεκίνησαν να ταλαιπωρούν ανύποπτους ακροατές το 1992 και μετά από 2 demos και ένα ΕΡ, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Erupted Wrath” και 25 χρόνια μετά θα φτάσουν τα 8 ολοκληρωμένα albums με το “Horror Beyond Horror” να είναι το θέμα του παρόντος άρθρου.

Κλασσικό death metal, αμερικάνικου κυρίως προσανατολισμού και ιδανικό για φίλους των Malevolent Creation, Immolation, χωρίς εκπλήξεις και δυστυχώς χωρίς κάποιο στοιχείο που να σε κάνει να γυρίζεις πίσω σε αυτό.

Ακούγοντας το “Horror Beyond Horror”, θυμάσαι πράγματα που αγαπάς πολύ, όμως με την πάροδο των 40 λεπτών του, δεν σου γεννάει νέα συναισθήματα. Underproduced όπως λένε και στο χωριό μου, και η έλλειψη όγκου σε σημεία μάλλον στρέφουν την προσοχή σου αλλού, ενώ και τα κατά στιγμές “χάρτινα” τύμπανα δεν βοηθούν επίσης.

Μέσα σε έναν ωκεανό death metal κυκλοφοριών, αρκετές εξ αυτών μοναδικής ποιότητας, θα είναι δύσκολο για τον νέο δίσκο των Defiled να βρει στεριά.

Είναι σίγουρα επίμονοι, οπότε ακόμη και αν διαβάσουν τα όχι κολακευτικά λόγια για το album τους, δεν θα σταματήσουν να προσφέρουν όσα έχουν μέσα τους για τη μουσική.

Σεβαστό! Κάθε νότα, χρήσιμη είναι άλλωστε…

Instagram: https://www.instagram.com/defiledjapan/
Bandcamp: https://defiledjapan.bandcamp.com

283
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.