DEATHLESS LEGACY: “Saturnalia”

ALBUM

Είδος: Symphonic Horror Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Μαρτίου 2020

Η Steva είναι πόρωση.

“Practice makes perfect” λένε στα χωριά μας και οι Deathless Legacy είναι ένα καλό παράδειγμα αυτής της λογικής.

Οι Ιταλοί λάτρεις των Death SS που ξεκίνησαν ως tribute band (κάποτε λεγόντουσαν σκέτο DeathleSS) πριν περίπου 15 χρόνια, μας έδειξαν ξεκάθαρα την αγάπη τους για τα horror flicks, τον King Diamond και τη διάθεσή τους να γράφουν μικρές συμφωνικές ιστορίες τρόμου σε νότες, από το πρώτο τους κιόλας album ως Deathless Legacy, “Rise From The Grave”, το 2013.

Επτά χρόνια και τέσσερα albums μετά, η λογική και το concept τους δεν έχει αλλάξει καθόλου, αλλά ως συνθέτες και performers έχουν βελτιωθεί αισθητά και αυτό σίγουρα είναι συν, όχι μόνο για τους fans αλλά και αυτούς που δεν είχαν ιδέα λίγα χρόνια πριν, για την ύπαρξή τους.
Σας είπα πως η Steva είναι πόρωση;

Ένα από τα δυνατά χαρτιά των DL, είναι η frontwoman τους, Steva. Η τριαντάρα (πλέον) Ιταλίδα, είναι love or hate υπόθεση. Τα θετικά της μπορεί να είναι τα αρνητικά της, για άλλους. Ζει γι’ αυτό που κάνει και φαίνεται, η φωνή της και η προφορά της είναι ξεσηκωτικά τουλάχιστον, το ίδιο και η εμφάνισή της, που εγώ προσωπικά βρίσκω τόσο sexy μέσα στο υπερβολικό και boo!horror-y του performance της.

Μετά το τελευταίο album “Rituals Of Black Magic” του 2018 λοιπόν, το οποίο προσωπικά με έβαλε στο τριπάκι να τους γνωρίσω μουσικά και το οποίο δείχνει επίσης πως αν επιμένεις σε αυτό που κάνεις και το αγαπάς, γίνεται όλο και καλύτερο, οι DL κάνουν το επόμενο, μεγαλεπήβολο βήμα με το νέο single/album/video/short film “Saturnalia”, ένα τραγούδι που διαρκεί 24 λεπτά και συνοδεύεται με το αντίστοιχο video-ταινία μικρού μήκους που έχουν σκηνοθετήσει οι ίδιοι, όπως και πρωταγωνιστούν.

Το συμφωνικό στοιχείο στο metal των Ιταλών δεν ενοχλούσε ποτέ, αντιθέτως είχε πάντα μία κινηματογραφική, b-movie horror αίσθηση και είναι χαρακτηριστικό του ήχου τους, κάτι που φυσικά ξεχωρίζει και στο “Saturnalia”, περισσότερο από ποτέ ίσως σε ένα τόσο θεατρικό έπος. Τα πολλά μέρη μέσα στα 24 λεπτά και 16 δευτερόλεπτά του, τους δίνει μία πιο progressive λογική, το πιο νέο συστατικό του καμβά τους.

Το τραγούδι είναι ατμοσφαιρικό και άρτια εκτελεσμένο, με μία Steva “να δίνει πάλι ρέστα”. Δεν σε κρατάει εύκολα σε όλη του τη διάρκεια, εκτός και αν βλέπεις ταυτόχρονα το video, με την μεταφυσική ιστορία συνωμοσίας και τρόμου που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ρώμη (ασπρόμαυρο, με αισθητική 1920 και εύγε στην μπάντα για τη δουλειά που έριξε γι’ αυτό παρά τις ατέλειές του, αφού είναι και το πιο καλογυρισμένο video τους μέχρι σήμερα). Όμως πολλά μέρη του είναι απολαυστικά και με έκαναν να θέλω να τα επαναλάβω, μεμονωμένα. Αχ, αυτή η ερμηνεία της Steva…!

Αξίζει τον κόπο το “Saturnalia”; Σίγουρα ναι! Αν είσαι fan, δεν το συζητώ, το έχεις παραγγείλει ήδη. Αν δεν έχεις ξανακούσει DL, είναι η πιο ιδανική περίπτωση για να ξεκινήσεις. ΜΑΖΙ με το video.

Σας είπα σήμερα πόσο πόρωση είναι η Steva;

Official website: https://deathlesslegacy.it/
Facebook: https://www.facebook.com/Deathlessmetal/

637
Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.