DARKO US: “Starfire”

ALBUM

Είδος: Deathcore
Δισκογραφική: Self-published
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Ιουνίου 2024

Μία από τις πιο αξιόλογες deathcore κυκλοφορίες η οποία φαίνεται να πέρασε κάτω από το ραντάρ πολλών, είναι αυτή του “Starfire”. Το δίδυμο των Josh Miller (πρώην Emmure) και Tom Barber (νυν Chelsea Grin και πρώην Lorna Shore) δεν κάθεται σε ησυχία, κυκλοφορώντας τον τρίτο full-length δίσκο τους μέσα σε 4 χρόνια ενώ, αν υπολογίσει κανείς και τα 2 EPs, «Deathmask Part 1 & 2», μιλάμε για την πέμπτη κυκλοφορία τους από το 2020.

Και τι να πρωτοπεί κανένας για αυτό το άλμπουμ-τέρας, διάρκειας 71 λεπτών. Για μια ακόμη φορά οι Darko US αποδεικνύουν ότι όσο heavy κι αν νομίζει ότι είναι κάποιος, σίγουρα δεν είναι τόσο heavy όσο αυτοί. Ο δίσκος κυριολεκτικά σε πιάνει από τα μούτρα εντός δευτερολέπτων και σε κομματιάζει άμεσα, με μια ενέργεια η οποία είναι σχεδόν ακατάπαυστη ενώ είναι απόλυτα ξεκάθαρο πλέον πως το δίδυμο έχει «βρει» τον ήχο του. Οι κιθάρες κουρδισμένες στην άβυσσο, σε συνδυασμό με τα απάνθρωπα φωνητικά του Barber και τα dark electronic στοιχεία, αποδίδουν ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι επίθεση στις αισθήσεις του ακροατή.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο δίσκος είναι μονοδιάστατος. Το αντίθετο μάλιστα. Στα 71 λεπτά διάρκειας υπάρχουν άπλετα μελωδικά, ακόμα και groovy διαλείμματα (όπως τα «5D», «Cry Baby», «Sora», «Teardrop Sunshine» και «Finding Love In A World Full Of Tragedy») τα οποία προσφέρουν βάθος στο συνολικό αποτέλεσμα και αποτελούν ευχάριστα διαλείμματα από το γενικό χάος που επικρατεί, κάτι που είναι γνώριμο στους long-time λάτρεις του συγκροτήματος, καθώς οι Darko US είναι ικανοί να καταστρέφουν αυτιά και ψυχές μέσα στο ίδιο album (βλέπε «Donna» και «Come Home» από προηγούμενες κυκλοφορίες).

Παρά, λοιπόν, την ομολογουμένως μεγάλη διάρκεια του δίσκου, υπάρχει άπλετη ποικιλία, με αποτέλεσμα τα 19 κομμάτια να περνάνε πανεύκολα χωρίς να το πάρεις χαμπάρι και χωρίς να κουράζουν, κάτι που είναι σπάνιο για το είδος. Από highlights του δίσκου, το «Virtual Function» αναδεικνύει το εύρος του διδύμου με θεόβαρα riffs και φωνητικά τα οποία οδηγούν σε ένα μελωδικό πέρασμα βιολιού (!), το «Shanghai» είναι ίσως το πιο Darko US κομμάτι έχουν γράψει ποτέ οι Darko US ξεκινώντας με electronic beats και περνώντας σε μια επίθεση στα τύμπανα του ακροατή, ενώ το προαναφερθέν «Finding Love In A World Full Of Tragedy» αποτελεί συνέχεια του «Donna» από το πρώτο full-length του διδύμου (ονόματι «Darko»), δίνοντας ένα γαλήνιο και αιθέριο κλείσιμο στον δίσκο, αν εξαιρέσει κανείς το «The Mother» το οποίο αποτελεί ένα σύντομο outro στο album.

Οι Darko US αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η δημιουργικότητά τους δεν έχει όρια, με έναν δίσκο ο οποίος αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη τους δουλειά μέχρι σήμερα και ο οποίος δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του είδους, με μια εκλεκτική συλλογή κομματιών. Σίγουρα δεν είναι για όλους. Αλλά σίγουρα είναι για εμένα.

Website: https://darkoband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/DarkoBand0
Instagram: https://www.instagram.com/darkoband

314
Avatar photo
About Κωνσταντίνος Χατζόπουλος 7 Articles
Γεννημένος με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα χιλιοπαιγμένο LP του Paranoid των Black Sabbath στο χέρι, ο Κώστας είναι πλέον σε ένα μουσικό ταξίδι ανακάλυψης νέων ιδεών. Αγαπημένα μότο αποτελούν τα «6 χορδές δεν είναι αρκετές», «δεν είναι θόρυβος, είναι μουσική, μαμά» και φυσικά «τα genre boundaries είναι για να καταρρίπτονται».