DARK: “Inside The Void”

EP

Είδος: Gothic metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Απριλίου 2021

Αρκετά ενδιαφέρουσα η πρόταση των Σουηδών Dark, οι οποίοι κάνουν εμφάνιση με το EP “Inside The Void”. Ουσιαστικά αναφερόμαστε στα απομεινάρια των Beseech και των The Mary Major, με σαφείς άλλωστε αναφορές και στα δυο συγκροτήματα, οπότε ηχητικά κατευθυνόμαστε κάπου στα mid ’90s.

Οι ρυθμοί γοτθικοί και «ογκώδεις», δίνουν στίγμα «μεταλλικής δύναμης» με κιθάρες που ακροβατούν ανάμεσα στο gothic και το metal, έτσι όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε σε συγκροτήματα όπως είναι οι Type O’ Negative, οι Paradise Lost, οι 69 Eyes και φυσικά οι Beseech (φοβεροί και υποτιμημένοι).

Σιγουρά με το “Inside The Void” δεν έχουμε την ανακάλυψη του τροχού, παρ’ όλα αυτά είναι ένα δισκάκι το οποίο απόλαυσα σε κάθε νότα του, απλό και συνάμα «σκοτεινό». Η διάθεση είναι «βαριά» και σε στοιχειώνει ολοκληρωτικά. O στίχος έχει έκδηλο πεσιμισμό σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων και αναζητήσεων, δίνοντας την κατάλληλη επιβλητικότητα στην ατμόσφαιρα που αποπνέει το album.

Φυσικά όλα τα παραπάνω συνδυάζονται από μια άρρηκτη χορευτική διάθεση και έναν ερωτισμό στον οποίο στο τέλος θα υποκύψεις, καθώς τα φωνητικά του Erik Molarin είναι εξαιρετικά υποστηρίζοντας άριστα αυτό το Goth ‘n’ Roll, των Dark. Τρόπον τινά τηλεμεταφέρθηκα πίσω στον χρόνο, βιώνοντας νεανικές παρορμήσεις και σίγουρα είναι ένα credit που μπορώ να το προσάψω στα θετικά του “Inside The Void”.

Εξετάζοντας επιμέρους τα κομμάτια, είναι αρκετά «συμπαγή» και δυνατά. Το “One of Us” εξυπηρετεί άριστα τον σκοπό αυτό με την ομιχλώδη ατμόσφαιρα που «σέρνει» και τις «βαριές» ρυθμικές κιθάρες, οδηγώντας τον ακροατή σε μέρη και σκέψεις που ακροβατούν στα όρια της θλίψης και της απόγνωσης. Το “Die Together” με την αμεσότητα που διατηρεί και το groove-άτο μπάσο του, δίνει αυτό τον Goth ‘n’ Roll ρυθμό και αποτελεί το πιο «χορευτικό» τραγούδι, catchy και συνάμα «κολλητικό», καταλήγεις να τραγουδάς το ρεφρέν του χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, ίσως το πιο Beseech τραγούδι από όλα. Εγγύηση αποτελεί και το “Memories”, ένα μικρό «διαμάντι λυρικότητας» και «μεταλλικού όγκου», φυσικά, με την απαραίτητη ρυθμική του «ένεση». Ενώ τέλος το «κερασάκι» στο “Inside The Void” είναι το “Finally Home”, πειραματικό και στακάτο, δίνει το στίγμα του με την πώρωση που απλόχερα χαρίζει.

Συνοψίζοντας, μια πολύ τίμια και καλοδουλεμένη προσπάθεια από τους Dark, οι οποίοι μας επαναφέρουν μνήμες από το τιμημένο παρελθόν με μια ισχυρή δόση «σκότους» και «χορευτικής» διάθεσης. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του ιδιώματος θα το λατρέψουν. Όλοι οι υπόλοιποι ας του ρίξουν μια ακρόαση, είμαι σίγουρος ότι δεν θα βγουν χαμένοι…..

Tracklist:
Finally Home
One of Us
Die Together
Memories

Line-up:
Erik Molarin: Vocal/guitar/lyrics
Jonas Strömberg: Guitars
Jörgen Ström: Bass
Mats Törnebohm: Drums

Facebook: https://www.facebook.com/darkbrs1
Instagram: https://www.instagram.com/darkbandswe/
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCMcjAclobn08Mtngu6Af5HA

1013

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».