DARK HEART: “Dark Heart”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal/Hard Rock
Δισκογραφική: Sleaszy Rider Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2021

Οι Dark Heart σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο “Shadows of the Night” μέσω της Roadrunner το 1984. Το album τα πήγε αρκετά καλά και ακολούθησε και μια σειρά επιτυχημένων ζωντανών εμφανίσεων, δυστυχώς όμως οι διαφωνίες μεταξύ των μελών του συγκροτήματος αλλά και το τέλος της εποχής του NWOBHM, έφεραν τη διάλυση των Dark Heart.

“Fast forward” στο σήμερα, με τον ιδρυτή Alan Clark να αποφασίζει μετά από την παρότρυνση των οπαδών να ξαναστήσει τη μπάντα. Αυτή τη φορά θα αναλάβει τα φωνητικά και θα αφήσει την κιθάρα στον, επί χρόνια, συνεργάτη του Nick Catterick, στο μπάσο είναι ο Joss Williams και τύμπανα ο Pete Newdeck. Οι Dark Heart 37 ολόκληρα χρόνια από τον πρώτο τους δίσκο επιδίδονται σε αξιοπρεπέστατο metal/hard rock και σε μερικές περιπτώσεις θυμούνται και το NWOBHM παρελθόν τους, όπως στο εναρκτήριο “Darkest Eyes” ή το “Degrees of Separation”. Ο δίσκος έχει πολύ καλό ρυθμό και δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι που θα υστερήσει και θα αναγκαστείς να κάνεις skip. Ο Alan Clark για την ηλικία του «κρατιέται» πολύ καλά και δικαιώνεται που ανέλαβε χρέη τραγουδιστή, αφού έχει μια γνήσια rock φωνή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ο Nick Catterick έχει κάνει σπουδαία δουλειά στις κιθάρες και «του δίνει και καταλαβαίνει» στα solo και επίσης το δίδυμο Williams/Newdeck είναι αρκετά «στιβαρό» και δίνει όγκο και δύναμη στη μουσική των Βρετανών. Επίσης ο Newdeck είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του album και παίρνει άριστα και σε αυτόν τον τομέα, αφού φέρνει με επιτυχία τον κλασικό ήχο των Dark Heart στο σήμερα.

Το “Dark Heart” θα κερδίσει τους οπαδούς που αγαπάνε συγκροτήματα όπως Praying Mantis, Saxon, Def Leppard, Diamond Head, Judas Priest, Pretty Maids, Dio. Οι Βρετανοί έστω και τώρα δείχνουν μέρος από το ταλέντο τους και με το “Dark Heart” δηλώνουν ότι αυτή τη φορά ήρθαν για να μείνουν. Ωραίο album από ένα εξαιρετικό συγκρότημα.

Facebook: https://www.facebook.com/dhnenwobhm/

1073

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.