DARK AFFLICTION: “Five Stages of Grief”

ALBUM

Είδος: Atmospheric black metal
Εταιρεία: Theogonia records
Ημ. κυκλοφορίας: 24 Μαΐου 2024

Η θλίψη είναι το αποτέλεσμα τραγικών γεγονότων και μέσα από αυτή απαλύνεται η ψυχή, ξορκίζοντας δαίμονες και απελευθερώνοντας συσσωρευμένη και καταπιεσμένη ενέργεια. Αν δεν περάσεις από τα 5 στάδια της, τα κατάλοιπα που θα μείνουν μέσα σου, θα σε τρώνε για πάντα.

Οι Πατρινοί Dark Affliction, ή σωστότερα ο δημιουργός όλων Παναγιώτης Χριστίνα, γέννησαν ένα σκοτεινό concept που ίσως, γίνει το εργαλείο για να περάσουμε και μεις από τα πέντε στάδια της θλίψης. Μέσα από τη μουσική των Dark Affliction περνάμε από την άρνηση, το μίσος και τη διαπραγμάτευση, στην κατάθλιψη και την αποδοχή.

Η έννοια ατμοσφαιρικό είναι λέξη-κλειδί για να συνοδεύσει το black metal των DA, αφού φαίνεται να φιλτράρεται από μια doom αισθητική, όπου με χρήση βιολιού (στα χέρια του Nίκου Μαυρίδη που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Carach Angren), ακουστικές κιθάρες, γυναικεία φωνητικά (Αναστασία Κυρίτση- Celéne) και πλήκτρα, το “Five Stages of Grief” είναι εύκολο άκουσμα ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν σκληραγωγημένα αυτιά.

Η παραγωγή είναι βυθισμένη σε κάποια ανήλιαγη σπηλιά και αυτό ταιριάζει πολύ στη θεματική και το ύφος, αλλά σε κάποια σημεία μου λείπει όγκος για να νιώσω πως η στεναχώρια με καταλαμβάνει. Τη δουλειά αυτή βέβαια, την κάνει υπέροχη και το σχιζοφρενικό εξώφυλλο, που περιγράφει ιδανικά το θέμα, φιλοτεχνημένο από τον Khaos Diktator Design (Gaerea, Lock Up, Nordjevel).

Αν περιμένεις παραδοσιακό black metal, ή emperor-ική προοδευτικότητα, δεν θα βρεις αυτό που θες. Οι DA έχουν δική τους οπτική στον όρο black metal και δεν φοβούνται να τον κροσοβερίζουν με ό, τι προσθέτει ατμόσφαιρα στον ήχο τους. Δυσαρμονικά, αλλά και πιο χεβιμεταλικού προσανατολισμού (μυρίζει επιρροή Σάκη Τόλη), riffs έχουμε πάντως, αλλά και μπόλικο βιολί για τους φίλους των My Dying Bride. 

Ιδανικό ντεμπουτάρισμα από έναν καλλιτέχνη που φαίνεται να έχει όραμα και προοπτική. Αναμένουμε τη συνέχεια. 

Facebook: https://www.facebook.com/DarkAfflictionbm/
Bandcamp: https://darkaffliction.bandcamp.com/album/five-stages-of-grief

320
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2160 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.