DAEMON OF OA: “Hesperian Shores”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Σεπτεμβρίου 2022

To black metal είναι το πλέον μοναχικό ιδίωμα της σκληρής μουσικής, και στατιστικά μιλώντας αν δει κανείς το πόσες one man band υπάρχουν που το πρεσβεύουν. Ταιριάζει και στην ατμόσφαιρα άλλωστε.

Ένας ακόμη μοναχικός και μόνος blackboy, επιδράμει από την Πάτρα στα αυτιά μας, προσφέροντας μας αξιόπιστο μελωδικό και παραδοσιακό black metal.

Σαν εκείνο που δίδαξαν οι Emperor, οι πρώιμοι Dimmu Borgir, οι Dark Throne, και γιατί όχι και οι δικοί μας Rotting Christ/Necromantia. Ο Daemon of Oa με βάση επιρροές του ήχου στα 90s προσφέρει τον τέταρτο ολοκληρωμένο του δίσκο, όπου οι φίλοι του μελωδικού μαύρου μέταλλου θα βρουν να αράξουν.

ACHTUNG! Καμιά καινοτομία. Αγνή νοσταλγία (άκου το Mayhem-ικό “Curse of the Black Ghoul” ), σκόρπια κιθαριστικά solos, φωνητικά βγαλμένα από το guidebook εκείνης της εποχής και μια αρκετά καλή παραγωγή, που αφήνει ελαφρά τις αράχνες να φτιάξουν φωλιά.

Άκουσα το παρόν δυο φορές ακατέβατες, δεν βαρέθηκα καθόλου και δεν το άκουσα τρίτη μονάχα γιατί πρέπει να πέσω για ύπνο. Μπορεί να μην τρίβω τα μάτια μου (λίγο μόνο αφού ο ύπνος μου κόβεται καθημερινά από βρεφική γκρίνια), αλλά το “Hesperian Shores” έχει κάτι το τόσο σατανικά οικείο που πιθανότατα να το αναζητώ στο μέλλον.

Αυτή η γαμημένη η underground σκηνή δεν θα σταματήσει ποτέ να κρύβει ομορφιές. Αυτός ο δαίμονας της, θα μου στοιχειώσει γλυκά τους εφιάλτες και θα με αναγκάσει σε μια ρετροσπεκτίβα άνευ προηγουμένου αύριο που θα ξυπνήσω.

Η τεντούρα δεν πίνεται, αλλά από μουσικές μας προσφέρει αρκετές οι Πάτρα.

Facebook: https://www.facebook.com/Daemon-of-Oa-191656211377896/ 
Bandcamp: https://daemonofoa.bandcamp.com

594

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.