CRIMSON SUNSETS: “Sic Semper Tyrannis”

ALBUM

Είδος: Atmospheric doom/Death metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αν ψάξουμε να βρούμε πληροφορίες για τους Crimson Sunsets, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο όχι και τόσο κοντινό παρελθόν μιας και τα πρώτα τους βήματα ξεκίνησαν πίσω στο 1994. Μα θα μου πείτε ότι δεν έχουν και κάτι το αξιόλογο να επιδείξουν πέρα από δύο demos, όμως η ιστορία γράφτηκε και εμείς το γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα αυτό. Ενέτει 2020 λοιπόν, οι Αθηναίοι ατμοσφαιρικοί doom/deathsters επανέρχονται στο προσκήνιο, με ένα “δωράκι” για όλους εμάς, που μάλλον άργησε κατά 26 χρόνια. Όμως κάλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, και το “Sic Semper Tyrannis” παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

Σίγουρα το 2020 θα είναι μια χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό και τη καρδιά της μπάντας, μιας και το ντεμπούτο album της βρήκε επιτέλους το πρόσφορο έδαφος που χρειαζόταν για να “ανθίσει”. Φαντάζομαι όμως, ότι θα είναι και μία χρονιά ορόσημο όπου το group θα αφήσει πίσω του όλα αυτά που το βαραίνουν, που το κρατούσαν αιχμάλωτο τόσα χρόνια, που δεν το άφησαν να παράξει και διαδώσει το έργο του και θα περάσει σε μία νέα εποχή όπου το μόνο που θα το απασχολεί θα είναι η μουσική. Όλα τα παραπάνω, μπορεί να τα αντιληφθεί κανείς παίρνονταςστα χέρια του το “Sic Semper Tyrannis” και δίνοντας του την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

Οι Αθηναίοι metallers, είναι σίγουρο ότι βαδίζουν σε σωστές βάσεις από τη στιγμή που θα πρωτοακούσεις το album και θα νοιώσεις τις Paradise Lost κυρίως επιρροές τους. Μπορεί ο δίσκος να ξεκινά με το γεμάτο death-ίλα ομώνυμο “Sic Semper Tyrannis” και να σε απογοητεύει υπό την έννοια της ταμπέλας του atmospheric doom/death, τα υπόλοιπα κομμάτια όμως αλλάζουν άρδην ύφος και μοιάζουν να σε ικανοποιούν με το καταθλιπτικό vibe που σου “σερβίρουν”. Και το “σερβίρουν” μπορεί να σου ακούγεται ρηχό, όμως οι συνθέσεις κάθε άλλο παρά τέτοιες είναι. Οι Crimson Sunsets, φαίνεται ότι έχουν δουλέψει πάνω στο τι θέλουν να ακούσουν πρώτα οι ίδιοι και έπειτα όλοι αυτοί που θα τους εμπιστευτούν. Και η αλήθεια είναι ότι μπήκαν στη θέση των ακροατών, εντόπισαν τα σημεία-κλειδιά που “ερεθίζουν” τους οπαδούς του ατμοσφαιρικού ήχου και πάνω σε αυτά έκαναν τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις και ιδού το αποτέλεσμα!

Το “Sic Semper Tyrannis”, είναι ένα album που σε αιχμαλωτίζει σε μία δίνη με διαφορετικές εκφάνσεις του ατμοσφαιρικού ήχου. Πότε γίνεται “άγριο” όπως με το ομώνυμο κομμάτι, πότε σε παρασέρνει σε πιο doom/death φόρμες όπως συμβαίνει στη περίπτωση των “Small Steps Corrupt” και “We Happy Few” όπου βγάζουν και την όποια λατρεία τους στους πατέρες του καταθλιπτικού ήχου Paradise Lost και πότε γίνονται πιο ατμοσφαιρικοί αγγίζοντας τους Lake Of Tears όπως με το “Halls Of Extinction” και σε ένα σημείο προς το τέλος του επικού “Inglorious Fate”. Αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων και ύφους, είναι και το “ζουμί” στην όλη υπόθεση αφού δείχνει να σε κερδίζει από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τι έχουν πετύχει οι Crimson Sunsets; Καταρχήν, έχουν κερδίσει το θαυμασμό μας αφού 26 χρόνια μετά κατάφεραν να επανέλθουν και μάλιστα με ένα αξιόλογο album. Άλλες μπάντες, ακόμη και ξένες, δε θα το τολμούσαν καν και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αρκεί να ψάξεις. Δεύτερον, το “Sic Semper Tyrannis” φαίνεται ότι δεν είναι ένα τυχαίο album αλλά δουλεμένο σωστά, σμιλεμένο στις ηχητικές επιρροές της μπάντας και φανερά ‘90s όπου το doom/death metal έκανε το ξεπέταγμα του. Και τελευταίο, νομίζετε ότι μπορείτε να βρείτε κάτι πιο ποιοτικό ακόμα και στο εξωτερικό, ώστε να μην αξίζει την προσοχή μας; Μάλλον δε θα βρείτε…

Facebook: https://www.facebook.com/crimsonsunsetsofficial/

877

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.