Cradle of Filth, Wednesday13, Sick n’ Beautiful, Drift (03/04/2024) Fuzz Live Club

Την Κυριακή που μας πέρασε οι θρύλοι του Extreme Metal Cradle of Filth συνοδευόμενοι από τους Wednesday13, Sick n’ Beautiful και Drift βρέθηκαν στο Fuzz Live Club για μία πολλά υποσχόμενη βραδιά και προφανώς δεν μπορούσα να την αφήσω να φύγει ανεκμετάλλευτη. Καλή παρέα και μπύρες ήταν τα μόνα που χρειάστηκε να έχω (όχι ότι αν δεν τα είχα δεν θα πήγαινα) για να πάρω τους δρόμους και να κατηφορίσω προς Ταύρο μεριά.

Φτάνοντας στο venue γύρω στις 18:45 με μεγάλη μου έκπληξη οι πόρτες είχαν μόλις ανοίξει, παρότι προβλεπόταν να ανοίξουν στις 19:00, με αποτέλεσμα να μπω από τους πρώτους και να προλάβω υπέροχη θέση στον εξώστη όπου έβλεπα καλά και άκουγα ακόμα καλύτερα.

Επίσης προς έκπληξη μου, καθώς δεν ήξερα πως θα είναι μέρος της βραδιάς, στις 19:00 ακριβώς τα φώτα σβήνουν και την θέση τους στην σκηνή παίρνουν οι Drift. Εξαιρετική σκηνική παρουσία, με military theme ντύσιμο, βαριά και groovy riffs αλλά και πάρα πολύ ενέργεια ήταν τα όπλα τους με αποτέλεσμα να ξεσηκώσουν το κοινό αμέσως.

Δυστυχώς, λόγω του ότι οι περισσότεροι πίστευαν, όπως και εγώ, πως το show αρχίζει στις 19:15 οι Drift έπαιξαν το μισό τους setlist με ελάχιστο κόσμο από κάτω συγκριτικά με την χωρητικότητα του Fuzz, γεγονός άδικο καθώς ήταν εξαιρετικοί από όλες τις απόψεις.

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις και με πολύ γρήγορο στήσιμο σειρά έχουν οι Sick n’ Beautiful. Όπως και οι Drift, έτσι και οι Sick n’ Beautiful είχαν το δικό τους μοτίβο στο ντύσιμο με το χαρακτηριστικό τους πράσινο Glowing χρώμα να κυριαρχεί.

Πολύ εντυπωσιακή σκηνική παρουσία γεμάτη ενέργεια και αρκετά εφέ ήταν το βασικό τους χαρακτηριστικό χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερούσαν μουσικά, καθώς μου άρεσε πάρα πολύ το setlist τους το οποίο περιείχε αρκετά κομμάτια από τις τελευταίες τους δισκογραφικές δουλειές. Δυστυχώς ο ήχος που ερχόταν στα αυτιά μας δεν ήταν τόσο καλός καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης τους δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου η φωνή, το οποίο διορθώθηκε προς το τέλος αλλά δεν ήταν αρκετό.

Πέραν από τον ήχο, στον οποίο σίγουρα δεν ευθυνόντουσαν, οι Sick n’ Beautiful ήταν διπλά άτυχοι καθώς ο μπασίστας κατά την διάρκεια του live στραβοπάτησε και έπεσε από την σκηνή, όπου ευτυχώς με την βοήθεια των ανθρώπων του χώρου αλλά και του κοινού επανήλθε αλώβητος γρήγορα στην σκηνή και συνέχισε το Live σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μόνο μπράβο μπορώ να πω στην μπάντα καθώς κατάφερε να κάνει μία πολύ ωραία εμφάνιση παρά τα όλα προβλήματα που προέκυψαν.

Αφού έχουμε ζεσταθεί για τα καλά και πλέον το venue έχει σχεδόν γεμίσει ο Wednesday13 και η παρέα του παίρνουν την σκυτάλη με σκοπό να μας ανατινάξουν για πρώτη φορά με ζωντανή εμφάνιση καθώς δεν έχουν ξαναβρεθεί στην χώρα μας.

Από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα φάνηκε η εμπειρία και το ταλέντο του Wednesday αφού με το που ανέβηκε στην σκηνή έβγαζε ένα vibe τρέλας, με την καλή έννοια πάντα, και αστείρευτης ενέργειας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το live ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Joey Jordison, μιας και η μπάντα θα έπαιζε τραγούδια των Murderdolls των οποίων υπήρξαν μέλη οι Jordison και Wednesday.

Σε αντίθεση με τους Drift και Sick n’ Beautiful, o Wednesday και η μπάντα του είχαν αψεγάδιαστο ήχο ο οποίος σε συνδυασμό με τα γρήγορα και γκρουβάτα κομμάτια τους έκαναν το κατάμεστο Fuzz να χοροπηδάει ασταμάτητα για μία ολόκληρη ώρα. Το Live περιείχε και το White Wedding του Billy Idol το οποίο όμως ήταν διασκευασμένο από τους Murderdolls. Μία απίστευτη εμφάνιση η οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε άνετα να είναι Headline Act.

Η ώρα που όλοι περιμέναμε όλο και πλησίαζε. Οι κουρτίνες έχουν ανοίξει και τα σκηνικά των Cradle of Filth έχουν κάνει την εμφάνιση τους τρελαίνοντας το κοινό πριν ακόμα ακουστεί καν η πρώτη νότα.

Τα φώτα σβήνουν και ο Dani Filth με την παρέα του, υπό τους ήχους του “The Fate of the World on Our Shoulders” παίρνουν θέση. Το setlist ξεκινάει με το αγαπημένο μου “Existential Terror” απογειώνοντας όλους όσους ήμασταν παρόντες στο Fuzz με το καταπληκτικό main riff.

Ο εντυπωσιακός και ακούραστος Dani με τα ακραία φωνητικά του, συνοδευόμενος από πέντε ακόμα καταπληκτικούς μουσικούς, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και απέδειξε περίτρανα γιατί οι Cradle of Filth αποτελούν μία διαχρονική μπάντα και όχι ένα trend της τότε εποχής. Το κοινό με κάθε ευκαιρία ανταπέδιδε στους Cradle με ασταμάτητα mosh pits και φωνάζοντας “Filth, Filth, Filth”.

Το Setlist περιείχε αρκετά κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο “Existence is Futile”, χωρίς όμως να λείπουν κλασικές επιτυχίες της μπάντας όπως τα “Her Ghost in the Fog”, “Saffron’s Curse” και φυσικά “Nymphetamine Fix” που αποτελεί το πιο πολυακουσμένο κομμάτι των Cradle of Filth. Πλησιάζοντας προς το τέλος, το encore μας επιφύλασσε ακόμα τέσσερα κομμάτια ολοκληρώνοντας μία καταπληκτική εμφάνιση 1,5 ώρας που πιστεύω πως δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.

Μία ακόμα συναυλιακή ημέρα έφτασε στο τέλος της αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό μιας και όλες οι μπάντες ήταν πάρα πολύ καλές με τους Cradle of Filth φυσικά να κλέβουν την παράσταση και να μας κάνουν να ανυπομονούμε για την επόμενη φορά που θα μας δοθεί η ευκαιρία να τους δούμε από κοντά.

photos: Φιλιππόπουλος Νίκος
https://radicalvision.gr

544

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.