COYOTE’S ARROW: “Medicine”

ALBUM

Είδος: Groovy Punk rock
Εταιρεία: Ouga Booga & The Mighty Oug Recordings
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Ιουνίου 2024

Τα περισσότερα album προσπαθώ να τα προσεγγίζω με μια μουσική ματιά, μέσα πάντα σε μια θάλασσα υποκειμενικότητας, αλλά με τους Coyote’s Arrow δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο γιατί και δεν είναι αυτό το προκείμενο στο δημιούργημά τους αλλά και γιατί τα μέλη τους ήταν και είναι πάντα κάπου γύρω σε σημεία, ήχους, κτίρια που με έχουν στιγματίσει από τότε που άρχισα να βγαίνω από το καβούκι της της πυρηνικής οικογένειας. Όταν έμαθα ότι κυκλοφόρησαν το “Medicine” στις 13 Ιουνίου δεν το άκουσα αμέσως, αλλά περίμενα να πατήσω το play όταν θα μπορούσα να αφουγκραστώ το καινούργιο πόνημα των Σαμάνων της πόλης.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν που το άκουσα και εθίστηκα στο groove του album και τις τόσο άμεσες μελωδίες που μπορείς να σφυρίζεις. Μελωδίες που πέρασαν την Δαμόκλειο Σπάθη της κόρης μου και μπήκε μέσα χορεύοντας και αναφωνώντας: “Επιτέλους έβαλες κάτι που μπορώ να χορέψω”. Οπότε καταλαβαίνεις ότι ο χαρακτηρισμός “groovy punκ” παίρνει σάρκα και οστά και μάλιστα από ένα παιδί που εκφράζεται αφιλτράριστα.

Το εξώφυλλο του δίσκου παραπέμπει σε σύμβολο φυλής Ινδιάνων και δεν μπορώ να κρύψω το χαμόγελο που μου έφερε η σκέψη να βρεθώ σε ένα camp Ινδιάνων και αντί να βγει κάποιος φύλαρχος όπως τον έχουμε φανταστεί, να βγει ο Σταύρος (τραγουδιστής του σχήματος) και να τραγουδάει: “Another bad day”, με την παλάμη ανάποδα και τα δάχτυλα ανοιχτά.

Όταν υπάρχει κάτι τόσο δυνατό και άμεσο σε συναίσθημα, κινδυνεύει να υπονομεύσει την μουσικότητα και την δημιουργικότητα ενός σχήματος και δεν θέλω να γίνει κάτι τέτοιο καθώς στο “Medicine”, οι Coyote’s Arrow ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν και αν το συγκρίνουμε με τις προηγούμενες κυκλοφορίες, βρίσκουμε ένα σχήμα με πιο συμπαγείς μελωδικές γραμμές και όλα τα σημεία που την παρέα την έκαναν σχήμα, τα πήραν δημιούργησαν ένα πανέμορφο άκουσμα που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κάποια στιγμή, σε ένα live στο An Club πέτυχα τον Σταύρο και μέσα από την καρδιά μου του είπα: “Μπορώ να σε κάνω μια αγκαλιά; Σε ακολουθώ χρόνια”. Τώρα που ακούω το “Medicine” καταλαβαίνω ότι αυτή η ζεστασιά δεν προέρχεται μόνο από την μουσική. Προέρχεται από τα βράδια που κάναμε crowd surfing στους Deus X Machina, τα βράδια που δεν χωράγαμε να μπούμε στην Villa και ανταλλάσσαμε χαμόγελα απ’ έξω. Τις στιγμές που μας έχει χαρίσει το An Club και τις εποχές που τα Εξάρχεια ήταν όμορφα και υπήρχαμε μόνο εμείς. Το “Medicine” όμως μου έδωσε και κάτι ακόμα. Βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να φτιάχνουν μια νησίδα ελευθερίας μέσα στην ασχήμια, μου έδωσαν το κουράγιο και μου είπαν ότι ακόμα στο χέρι σου είναι…μπορείς.

Facebook: https://www.facebook.com/Coyotes.arrow/
Bandcamp: https://coyotesarrow.bandcamp.com/

673
Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 177 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.