CONVICTION: “Conviction”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Εταιρεία: Argonauta Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Ιανουαρίου 2021

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε την αίσθηση του να κοιτάμε το κενό όταν βρισκόμαστε στο χείλος ενός γκρεμού. Τώρα μάλιστα, που απλά ελπίζουμε να γυρίσουμε πίσω στις ζωές μας, όπως τις γνωρίζαμε πριν τον ιό, η ηχητική συνάφεια του doom με την διάθεση της ψυχής μας είναι απόλυτη.

Σε ποια καλύτερη περίοδο θα μπορούσαν λοιπόν, να ντεμπουτάρουν οι Γάλλοι Conviction που έρχονται μέσω της Argonauta Records, να προσθέσουν ήχο στην απαισιοδοξία μας. Με μέλη των TEMPLE OF BAAL,
MOURNING DAWN, ATARAXIE στη σύνθεση τους, οι Conviction είναι κήρυκες του μετασαμπαθικού doom, όπως το αγαπήσαμε από μπάντες, όπως οι Saint Vitus, Candlemass, Count Raven, Solitude Aeturnus.
Με παραγωγή παραδομένη στη λάσπη, που φαίνεται να αγνοεί ηθελημένα κάθε προσπάθεια “γυαλίσματος”, το αποτέλεσμα του “Conviction” είναι ακόμα πιο “τραγικό” (εκ της θεατρικής τραγωδίας, μην πάει στο κακό ο νους σας). H “κλασική” υφή της μουσικής των Conviction, που ήδη αναφέραμε, διακόπτεται μόνο με την death ‘n’ roll έκφανση του “Curse of the Witch”, όπου εμφανίζονται και κάποια ντε βόθρ φωνητικά (που μόνο εκτός θέματος δεν είναι).

Το επιτύμβιο doom, καλουπωμένο με “αρχαίες” τεχνικές, είναι παρόν αρκετές δεκαετίες από την ευτυχή (σχήμα οξύμωρο, αλλά τι να γίνει) του εμφάνιση και θα μαυρίσει και πάλι τις ψυχές εκείνων που έχουν το χρώμα αυτό ανάγκη. Για εκείνους τους λιγότερο ψημένους όμως, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι, και θα συνεχίσουν να ακούν τα χιλιάδες πιο σημαντικά albums της αέναης νεκρώσιμης ακολουθίας.

Ομολογώ πως ήταν μια πολύ “δυσάρεστη” (με την καλή έννοια) εμπειρία, αλλά αύριο δύσκολα θα θυμάμαι ότι άκουσα το “Conviction”, με τον τεράστιο όγκο κυκλοφοριών που κατακλύζει την αγορά καθημερινά.

Η καταδίκη είναι να μην ζήσουν ποτέ την αληθινή δόξα της πρωτότυπης έκφρασης ή μιας βαρύγδουπης μουσική δήλωσης που θα μας έκανε να σταματήσουν τον χρόνο!

Υ.Γ. να υπογραμμίσω την άγρια ομορφιά του “Wrong Life”, που με κέρδισε παρόλα τα ατυχή φάλτσα του τραγουδιστή.

Facebook: https://www.facebook.com/convictiondoom
Instagram: https://www.instagram.com/convictiondoom/
Twitter: https://twitter.com/ConvictionDoom
Bandcamp: https://convictiondoom.bandcamp.com/

449

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.