CONSUMPTION: “Necrotic Lust”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Hammerheart Records
Ημ. κυκλοφορίας: 26 Αυγούστου 2022

Ώπα τώρα! Κάνεις promotion με φράση το album που θα έπρεπε να βγάλουν οι Carcass μετά το “Necroticism” με συμμετοχή μάλιστα, Jeff Walker σε κομμάτι. Πρέπει να περιμένεις σκληρή κριτική. Ή και όχι.

Οι Consumption είναι το νέο ηχητικό όχημα του Σουηδού Håkan Stuvemark (Wombbath) που μαζί με τον τυμπανιστή Jon Skäre αποτελούν την αρχή και το τέλος του συγκροτήματος.
Δεν θα πέσω βέβαια στην παγίδα να το συγκρίνω με τον ογκόλιθο των Βρετανών Carcass και θα αφήσω τον εαυτό μου να απολαύσει 46 λεπτά παραδοσιακού death metal, από την εποχή που βασίλευαν οι προαναφερθέντες και η τεράστια σκηνή της Florida.

Περνώντας μέσα από τα 9 τραγούδια του δεύτερου album των Consumption, πιστεύει κάποιος πως ο Håkan άκουσε προσεκτικά και χιλιάδες φορές τον εν λόγω δίσκο των Carcass και όντως προσπάθησε να σκεφτεί τη συνέχεια του. Αν και οι συνθέσεις δεν μπορούν να κοιτάξουν κατάματα εκείνες των Βρετανών, το “Necrotic Lust” είναι το απόλυτο homage εκείνης της εποχής και ένα τάμα των Σουηδών στο παραδοσιακό death metal.

Ένα album ειλικρινές, φτιαγμένο με τις τότε προδιαγραφές, πιστά σαν να ακολουθεί συνταγή και χωρίς τελικά να αυταπατάται, το “Necrotic Lust” είναι εκείνος ο δίσκος που θα σε προσελκύσει λόγω του εξαιρετικού του εξωφύλλου και θα σε ικανοποιήσει στο έπακρο με το ταιριαστό του περιεχόμενο.

Οι ορκισμένοι ακόλουθοι του ήχου θα το λατρέψουν, ενώ ενδείκνυται ξεκάθαρα και σαν εισαγωγή στο είδος, αφού δεν είναι ούτε μουσικά πολύπλοκο, ούτε αισθητικά “αποκρουστικό”. Εγώ πάντως το λάτρεψα και πιθανότατα να επιστρέψω σε αυτό όταν σκέφτομαι τι ωραίο άκουσα φέτος στο ιδίωμα.

Μπορεί να μην παίρνει χρυσό μετάλλιο, αλλά τερματίζει τον μαραθώνιο με ψηλά το κεφάλι. Πιστέψτε με, δεν τερματίζουν όλα όσα πέφτουν στα χέρια μας!

Υ.Γ. Στη σελίδα τους στο facebook αναφέρονται στους εαυτούς τους ως New Swedish 90’s UK Death Metal in the vein of Carcass. Αν το έγραφα στην αρχή, θα σας γλίτωνα από χρόνο, αλλά τι διάολο να μην έχετε λίγο αγωνία;

Highlight: “Offspring Inhuman Conceived”

Facebook: https://www.facebook.com/consumptionsweden

450

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.