COMEBACK KID: “Trouble”

EP

Είδος: Post-hardcore
Εταιρία: SharpTone Records
Ημ. κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2024

Η τελευταία δουλειά των Καναδών θερίζει ήδη τους κόπους της, μιας που το “Trouble In The Winner’s Circle” φαίνεται ήδη να αποτελεί μέρος του setlist τους. Μέχρι στιγμής για τους Comeback Kid μπορώ να πω με σιγουριά ότι καμιά δουλειά τους δεν με έχει ξινίσει, χωρίς να έχουν φτάσει ποτέ την κορυφή τους, πες με “Wake The Dead”, συνεχίζουν να παράγουν ποιοτικότατο Hardcore εδώ και είκοσι χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουν για πολύ ακόμα.

Το E.P. ξεκινάει δυνατά, με το “Trouble In The Winner’s Circle” εξιστορώντας έκπτωτους “ήρωες”, όχι όμως αυτούς του φανταστικού, αλλά τους πραγματικούς, in a non-romanced way, δηλαδή αστέρες της πραγματικής ζωής που ξαφνικά ξεγυμνώνονται μπρος στο κοινό σαν άρτος και θεάματα ή/και ορνίων βορά. To be fair παρότι μουσικά το θεωρώ πάρα πολύ δυνατό και ανυπομονώ να το ακούσω και ζωντανά, στιχουργικά δεν μπορώ να πω ότι με άγγιξε, μιας που δεν είχα ποτέ ούτε ήρωες αλλά και ούτε ήμουν και εγώ, τουλάχιστον αξίζει να αφήσω μια μίνι περιγραφή εκ στόματος του Andrew Neufeld “‘Trouble In The Winner’s Circle’ is about public meltdowns. Having the world crashing down on you on display for the masses to see like peering into a fishbowl. It’s a tongue and cheek rock anthem driving its point to the bitter end.” .

Η συνέχεια πολύ δυναμική με το “Disruption” να μπαίνει με τις κραυγές του Neufeld και τις κιθάρες των Ross Hiebert να ξυρίζουν, σαν μια απότομη διακοπή ονείρων, ένα disruption, θα λέγαμε στα αγγλικά και αυτό ακριβώς πραγματεύεται το τραγούδι. Η φυσική συνέχεια δεν θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός από το “Chopin’ At The Bit”, το οποίο με έχει μέχρι στιγμής μπερδέψει, καταρχάς μιλάμε για το πιο αδύναμο του δίσκου, το ρεφρέν δεν το λες καλό -τουλάχιστον στα αυτιά μου- και παρότι έχει κάποια καλά parts δεν με ενθουσίασε τόσο, είναι το skip-able του E.P. Βέβαια το ότι είναι σε E.P. δεν σε κουράζει κιόλας στην ροή, γιατί μιλάμε για τέσσερα τραγούδια στην κυριολεξία. Το τέλος κλείνει με το “Breaking And Bruised” που ενώ δεν το λες κακό, εμένα μ’άρεσε και σίγουρα θα το ακούσω και άλλες φορές, διακρίνω δυστυχώς μια χαμένη προσπάθεια για την δημιουργία ενός anthem, έχει όλη την δομή τέτοιων τραγουδιών αλλά δεν τους βγήκε, δεν δούλεψε. Δεν είναι κακό τραγούδι σε καμιά περίπτωση, απλά δεν λειτούργησε για αυτό που προσπάθησαν.

Εν κατακλείδι, δεν θα γκρινιάξω, το είπα και στην αρχή, καμιά δουλειά τους δεν με έχει ξινίσει. Θεωρώ το “Trouble” κακό; Όχι! Καλούτσικο θα έλεγα, όπως και να το εκλαμβάνει κανείς αυτό. Σίγουρα ρίξτε του μια αυτιά, για να πάρετε και εσείς μια γεύση.

Facebook : https://www.facebook.com/Comeback.Kid
Bandcamp : https://comebackkid-hc.bandcamp.com/album/heavy-steps
Instagram : https://www.instagram.com/comebackkid_hc/
Twitter : https://twitter.com/cbktweets
Spotify : https://open.spotify.com/artist/67f7GZXNMGRn98lqrtIdrN

158

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.