CLASSLESS ACT: “Welcome to the Show”

ALBUM

Είδος: Hard rock
Εταιρεία: Better Noise Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Ιουνίου 2022

Τι σου είναι αυτή η μουσική βιομηχανία, βρε παιδάκι μου! Ώρες ώρες, είναι τρομερά τα τερτίπια της. Εδώ, ας πούμε, πάει να μας τρελάνει εντελώς. Ναι, ναι! Ακόμα κι εσένα, φίλε/η ροκά/ού, που ίσως πιστεύεις –ακόμα;– ότι η αγαπημένη σου μουσική είναι θωρακισμένη από τα προκάτ τσαλίμια της αγοράς.

Μιλούν διάφοροι στα media για ένα πολυαναμενόμενο ντεμπούτο που έσκασε από το πουθενά. Γράφουν τα promo δελτία για πέντε uber-ταλαντούχα πιτσιρίκια από κάθε γωνιά του κόσμου που γνωρίστηκαν τυχαία στα social media, κάνοντας like, καρδούλες και share. Ευαγγελίζονται πως είναι το next big thing στο κλασικό ροκ εντ ρολ. Έχουν κλείσει εδώ και καιρό τη συμμετοχή τους σε μια περιοδεία μαζί με τα ιερά τέρατα Def Leppard, Mötley Crüe, Poison και Joan Jett.

Βέβαια, άμα είσαι παλιά π*τν*, ξέρεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι Classless Act υπάρχουν τουλάχιστον από το 2018 και ήδη από τότε είχαν σκάσει στην πιάτσα με τρελό push, καθότι το ένα ιδρυτικό μέλος ήταν ο 16χρονος drummer London Hudson, γιος του Saul Hudson, που πιθανότατα τον ξέρετε ως Slash των Guns N’ Roses. Μαζί του είχε κάτι παιδικούς του φίλους από το L.A., ένας εκ των οποίων ήταν ο επίσης 16 ετών Nico Tsangaris (που πλέον δεν είναι στην μπάντα· μάλλον δεν είχε τα looks).

Και φτάνουμε στο 2022, τέσσερα χρόνια μετά, για να κυκλοφορήσει το πρώτο album “Welcome to the Show”. Περιέχει δώδεκα σύντομα, πιασάρικα, ανεβαστικά, καλογραμμένα (αν και δεν ξέρω αν τα έχει γράψει το συγκρότημα) tracks αυθάδικου arena-like hard rock που μόλις βγήκε από το τσουκάλι όπου μαγειρευόταν μια σούπα με συστατικά τους GN’R, τους Mötley Crüe, τους Aerosmith, τους Led Zeppelin, τους Queen και άλλες iconic μπάντες. Παράλληλα, οι αρτιότατες ερμηνείες των πέντε πιτσιρικάδων κρύβουν και επιρροές από ‘90s pop και alternative rock συγκροτήματα.

Υπάρχουν, επίσης, ηχηρά guest ονόματα στα πρώτα δύο τραγούδια, o Vince Neil στο ομώνυμο “Classless Act” και ο Justin Hawkins στο “This Is for You”. Η παραγωγή είναι αψεγάδιαστη, τα κάνει όλα να ακούγονται μπομπάτα και η συνεισφορά της είναι σαν αυτήν ενός έκτου μέλους. Και το image του συγκροτήματος είναι πολύ προσεγμένο, και δεν αμφιβάλλω ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς ειδικών· και λίγο μπρούτο, και λίγο γκλαμάτο, και λίγο μοδάτο, και του σαλονιού, και του λιμανιού. Τα δε πέντε singles, που όλα συνοδεύονται από videoclips, κάνουν να ακούγεται πεντακάθαρα το χρήμα που στάζει στη φάση των Classless Act. Τέλος, το label τους είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια πολύ ψηλά στα Billboard και, μεταξύ άλλων, αποτελεί στέγη για τους Asking Alexandria, Five Finger Death Punch, Hellyeah κ.α.

Εμένα, πάντως, οι Classless Act δεν με πείθουν. Τουλάχιστον, για την ώρα. Δεν έχω πρόβλημα με τη vintage κατεύθυνση και με το στιλιζάρισμα. Ίσα ίσα, γουστάρω. Ούτε το hype και το star pedigree με χαλάνε απαραιτήτως. Αλλά πώς να το κάνουμε; Στο συγκεκριμένο genre, μαζί με τα πάγια προαπαιτούμενα, επιβάλλεται και μια αλητεία, μια τραχύτητα, μια… τσογλανοσύνη. Αν λείπει, βγάζει μάτι. Και αν δεν την έχεις, δεν πιάνει να σ’ τη “φοράνε”. Ναι, να είσαι classless (…so classless you could be a Marxist utopia), αλλά μην το κάνεις να φαίνεται σαν act.

Καλοκαιράκι είναι, χαλαρώνουμε και αποζητάμε κάπως πιο party ακούσματα. Όμως, εφόσον έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ και χρόνια να λέμε “Όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές”, γιατί να τα θέλουμε στα ηχεία και στα ακουστικά μας;

Official Site: https://classlessact.com/
Facebook: https://www.facebook.com/classlessact
Instagram: https://www.instagram.com/classlessact/

506

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.