CIVEROUS: “Maze Envy”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Μαρτίου 2023

Καθώς πάω να ξεκινήσω την ακρόαση του “Maze Envy”, κοιτάζω πρώτα αυτό το μωβ, πυκνό και δαιδαλώδες εξώφυλλο (το οποίο φέρνει λιγάκι στο στυλ του τεράστιου Dan Seagrave), μαζί με αυτό το ΤΕΛΕΙΟ λογότυπο (που οριακά διαβάζεται), και νιώθω ότι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται.

Οι πρώτες νότες πέφτουν και, καθώς τα riff αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα τύμπανα έχουν ξεκινήσει το σφυροκόπημα, οι Civerous φροντίζουν να κάνουν αμέσως γνωστές τις διαθέσεις τους για τον δεύτερο δίσκο τους.

Είναι καταφανές ότι η μπάντα έχει ρίξει πολλή δουλειά στο μεσοδιάστημα από το ντεμπούτο τους “Decrepit Flesh Relic” του 2021. Οι δύο κιθαρίστες και βασικοί υπαίτιοι αυτού του πονήματος, Alonso Santana & Daniel Salinas, έχουν δουλέψει πάρα πολύ τα θέματά τους, τόσο σε τεχνική όσο και σε ατμόσφαιρα, εξαπολύοντας έναν χείμαρρο death metal βιαιότητας, συνδυασμένο με μελωδικά τρεμολαρίσματα και μπλακμεταλικά σόλο, μερικές prog-ιες εδώ κι εκεί, και μια απόλυτα δυσοίωνη και αποπνικτική ambiance. Αυτό το μοτίβο ακολουθούν και τα φωνητικά του Lord Foul, τα οποία ποικίλουν από ξεσκισμένες κραυγές αγωνίας ως υπερβαθειά gutturals.

Άξιο ειδικής αναφοράς είναι το τελευταίο κομμάτι του δίσκου “Geryon (The Plummet)”. Ένα σκοτεινό 10-λεπτο έπος, βασανιστικά αργό στην αρχή, το οποίο αναπτύσσεται σε έναν εμφατικό death/doom/black ύμνο.

Επάξια κέρδισαν τη θέση τους στο roster της 20 Buck Spin και μπορούν άνετα να σταθούν πλάι σε μπάντες όπως οι Spectral Voice και οι Worm. Και μπράβο τους για αυτό.

Instagram: https://www.instagram.com/civerous_disease/
Bandcamp: https://20buckspin.bandcamp.com/album/maze-envy

231

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.