CEMETERY SKYLINE: “Nordic Gothic”

ALBUM

Είδος: Gothic metal
Εταιρεία: Century Media Records
Ημ. κυκλοφορίας: 11 Οκτωβρίου 2024

Mikael Stanne (Dark Tranquility, The Halo Effect, Grand Cadaver) για φωνή. Τσεκ!
Markus Vanhala (Insomnium, Omnium Gatherum, I Am The Night) για κιθάρα. Τσεκ!
Victor Brandt (Dimmu Borgir and more) για μπάσο. Τσεκ!
Vesa Ranta (Sentenced) για τύμπανα. Τσεκ!

Με τέτοια σύνθεση τι μπορεί να πάει στραβά;
Υποθετικά πολλά, στην προκειμένη όμως, τίποτα απολύτως.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως τα φωνητικά του Mikael είναι εξ ολοκλήρου καθαρά, και όχι, οι Cemetery Skyline δεν παίζουν μελωδικό death metal.

Ο ήχος τους θα “ερεθίσει” τους νοσταλγούς της ήρεμης περιόδου των Paradise Lost, κάποιοι θα βρουν αναφορές σε διάφορα gothic θηρία (Sisters of Mercy, Fields of the Nephilim) και μια τάση να προσεγγίσουν την pop τάση του ιδιώματος που πρόσφεραν κάποτε οι Him, ενώ επιρροές από Type O Negative είναι επίσης ορατές.

To “Nordic Gothic” δεν περιέχει fillers, οι παραγωγική διαδικασία φαίνεται να ευνόησε όλες τις μεριές και η παρουσία του Ranta δίνει ένα έξτρα κύρος για τον στόχο που έχει τεθεί.

Η θρησκευτική παραπομπή στο εξώφυλλο, μάλλον χρησιμοποιείται για τη συσχέτιση με την συνήθη κατάνυξη του χώρου, αφού οι στίχοι περισσότερο εσωτερικοί και προσωπική ακούγονται, παρόλα αυτά το όμορφο του αποτέλεσμα προσθέτει κύρος στο όλο εγχείρημα.

Τα supergroups δεν πάνε πάντα καλά, αλλά οι Cemetery Skyline μοιάζει να μην είναι απλά μια ακόμη πηγή εισοδήματος για τα μέλη, αντιθέτως έχει κατατεθεί πλεονάζουσα ποσότητα ψυχής για να δημιουργηθεί το “Nordic Gothic”.

Το ντεμπούτο τους λοιπόν, με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο με την υπέροχη ισορροπία όλων των επί μέρων συστατικών και γεννάει πολλές προσδοκίες για το μέλλον. Χορταστική ακρόαση που δεν ξεθωριάζει εύκολα από τον νου, που διψά να συναντήσει ξανά το “Nordic Gothic”.

Καλωσήρθατε λοιπόν, και ας ελπίσουμε να σας δούμε και από κοντά!

Bandcamp: https://centurymedia.bandcamp.com/album/nordic-gothic-24-bit-hd-audio
Facebook: https://www.facebook.com/cemeteryskylineofficial/

19
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2174 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*