CAPTAIN HAWK: “Ghosts of the Sea”

ALBUM

Είδος: Symphonic/Epic Power Metal
Εταιρεία: Symmetric Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2024

Η Elina Englezou και ο Bob Katsionis, το δυναμικό δίδυμο από την Αθήνα που δημιούργησε το rock opera “Goditha”, σηκώνουν άγκυρα για μια ακόμα φορά με το “Captain Hawk: Ghosts of the Sea”, μια επική power metal περιπέτεια γεμάτη εικόνες. Αυτό το φιλόδοξο έργο αποτελεί έναν θρίαμβο, ένα μεθυστικό μείγμα συμφωνικής μεγαλοπρέπειας, μελωδιών με folk επιρροές και φωνητικών που αγγίζουν τα ύψη, αιχμαλωτίζοντας τον ενθουσιασμό και τον κίνδυνο της περιπέτειας στα πέλαγα.

Ο Yiannis Papanikolaou προσφέρει μια ερμηνεία-σταθμό ως Captain Silas Hawk, με την άψογη φωνή του να χαρίζει στον πρωταγωνιστή τόσο δυναμισμό όσο και βαρύτητα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η υπόλοιπη ομάδα, ένα who’s-who της ελληνικής metal σκηνής, με standout ερμηνείες από τους Stratis Steele, Marios Karanastasis, Christos Kounelis και Iliana Tsakiraki.
Από τον ύμνο-ξεκίνημα “Northern Winds” μέχρι το στοιχειωμένο από σειρήνες “Daughters of the Ocean”, το “Ghosts of the Sea” αποτελεί πανδαισία για τους λάτρεις του power metal. Η παραγωγή του Katsionis είναι στιβαρή και εκρηκτική, ισορροπώντας βροντερά riffs και επική ενορχήστρωση με λεπτεπίλεπτα ακουστικά περάσματα. Folk στοιχεία περιέχονται σε όλο το άλμπουμ, προσθέτοντας μια ρουστίκ γοητεία σε κομμάτια όπως το “In The Captain’s Quarters”.
Αυτοί που απολαμβάνουν μουσική με αφηγηματική δομή θα βρουν πολλά που θα τους αρέσουν. Η ιστορία του Captain Hawk είναι συναρπαστική χωρίς να είναι υπερβολικά περίπλοκη, αφήνοντας χώρο στη μουσική να πρωταγωνιστήσει. Και τι μουσική! Το άλμπουμ ξεχειλίζει από μελωδίες που μένουν στο μυαλό, ρυθμούς που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και κιθαριστικά solos που κόβουν σαν λεπίδα ιστίου.
Φυσικά, καμιά πειρατική περιπέτεια δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια δόση υπερφυσικού. Το “The Crone” ρίχνει μια στοιχειωτική ματιά, ενώ η μάχη ενάντια στον δαιμονικό Vythos προσφέρει ένα συναρπαστικό φινάλε.

Το “Captain Hawk: Ghosts of the Sea” είναι, απλά και μόνο, μια απόλαυση για τα αυτιά. Αποτελεί απόδειξη της δημιουργικής δύναμης των Englezou και Katsionis, αποδεικνύοντας ότι μερικές φορές η στροφή από τα τετριμμένα μονοπάτια του metal φέρνει θεαματικά αποτελέσματα. Για τους fans του epic power metal, αυτό το άλμπουμ κερδίζει ένα εύθυμο “Ahoy!”

Bandcamp: https://captainhawk.bandcamp.com/album/ghosts-of-the-sea
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61554881996771
Youtube: https://www.youtube.com/@captainhawkgoditha

400

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 13 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.