Cancer Bats, Seasons AC, Potergeist (20/10/23) Arch Club

Και εκεί που scroll-αρες αμέριμνα μια μέρα στο facebook, τσουπ έτσι στα ξαφνικά πετάγεται είδηση. Live Cancer Bats στις 20 του μήνα, ανάμεσα κιόλας σε δύο διαφορετικές συναυλίες στη Γερμανία.

Για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει Cancer Bats, καταλαβαίνουν ότι σε περιμένει μία ένεση αδρεναλίνης και μία τρομερή δόση ενέργειας εν σκηνή, αγνό Hardcore θα λέγαμε. Πριν πάμε στο διακύβευμα απλά να δηλώσω ότι γίναμε μάρτυρες “απλού αγνού λαϊκού” Hardcore.

Βρέθηκα στο Arch κάπου στη μέση του setlist των Potergeist που δεν απογοήτευσαν καθόλου ίσα-ίσα αυτό το rock and roll πάντρεμα με southern καταβολές και τις απαραίτητες μπύρες ήταν η σπίθα που χρειαζόταν για να ξεκινήσει καλά το live. Οι Potergeist άνοιξαν την ημέρα με απίστευτη ενέργεια, ακόμα και αν ο κόσμος ερχόταν ήδη σιγά-σιγά και ο χώρος κάτω από το stage σχετικά άδειος, όλοι ήταν πιο πίσω στο μπαρ. Παρόλα αυτά οι Αθηναίοι δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους παίζοντας πολύ καλά, ανοίγοντας τον δρόμο για τους Seasons AC.

Οι Seasons AC παίζουν το στερεοτυπικό 00s core (που θα έλεγε κάποιος), ένα metalcore με μελωδικά στοιχεία. Αρκετά καλοί ήταν, το Arch άρχισε ήδη να γεμίζει και η ημέρα κυλούσε. Οι Seasons AC αποδόθηκαν σε μια ξεκάθαρη core παρουσία με τον τραγουδιστή να χτυπιέται μανιωδώς πάνω στην σκηνή. Το συγκεκριμένο genre – που αποκαλώ 00s core – δεν μου αρέσει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά θα ήταν αδικία να μην σημειώσω ότι σε όσους αρέσει το συγκεκριμένο είδος θα περνούσαν αρκετά καλά με τους Seasons AC.

Στο κυρίως μενού τώρα και ο λόγος που βρεθήκαμε στο Arch, η τέταρτη εμφάνιση των Bats στην χώρα μας. Το μαγαζί είχε γεμίσει και ο χώρος κάτω από το stage ήταν πήχτρα και κάπου στις 23:30 βγαίνουν οι Cancer Bats, στην κυριολεξία ξενυχτισμένοι και κατά πάσα πιθανότητα σε μία extreme κατάσταση υπερέντασης γιατί αλλιώς δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η εμφάνιση που έκαναν.

“Lucifer’s Rocking Chair” λοιπόν ήταν το εναρκτήριο punch και ακολούθησε ένας απίστευτος χαμός, με ένα κοινό και τους ίδιους τους Cancer Bats σε μία φρενήρη κατάσταση. Είναι γενικά γνωστό το πόσο καλά live κάνουν και όσοι τους έχουν ξαναδεί από το πρώτο τους live στο 6 dogs το γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά αυτό που λάβαμε το βράδυ της 20/10 ήταν το κάτι άλλο. Το ένα πιτ να ανοίγει μετά το άλλο, αποδεικνύοντας τους πόσο “φανατικούς” με την καλή έννοια οπαδούς έχουν στην χώρα!

Η συνέχεια δόθηκε με τα καλύτερα τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, τι “Pneumonia Hawk”, τι “Sorceress” (που μεταξύ μας ξελαρυγγιάστηκα), τι “Winterpeg”, ό,τι μπορούσαν να συμπεριλάβουν στο setlist το συμπερίλαβαν. Στο “Sabotage” τρελαθήκαμε όλοι, ολόκληρο το Arch τραγουδούσε το πλέον πασίγνωστο τραγούδι των Beastie Boys, με ένα “κάρο” κορμιά να εκτοξεύονται από την σκηνή στα σηκωμένα χέρια που περίμεναν να τα πιάσουν.

Οι Cancer Bats κατάφεραν να κερδίσουν μέχρι και τον τελευταίο στο κοινό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ό,τι είναι από τις μπάντες που πρέπει κάποιος να δει. Το κλείσιμο ήρθε μετά το “Sabotage”, με το “Hail Destroyer”, είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που έχασε την φωνή του εκείνη την ημέρα. Overall θα μου μείνει η συναυλία για αρκετό καιρό στο μυαλό μου, ως ένα από τα καλύτερα live που έχω δει φέτος και άμα κρίνω και από τα λεγόμενα του Liam και στους ίδιους, μιας που ένα καλό live στην τελική δεν το κρίνει μόνο η εμφάνιση της μπάντας, που στην περίπτωση μας ήταν καταπληκτική, αλλά και ένα καλό κοινό που τα δίνει όλα!

Φωτογραφίες: Δέσποινα Σταματάκη

330

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.