CALYCES: “Impulse to Soar”

ALBUM

Είδος: Heavy prog / Rock / Metal
Εταιρεία: Αυτοχρηματοδοτούμενο
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Οκτωβρίου 2020

Όταν βλέπεις το όνομα του Μάνθου Στεργίου, αυτόματα περιμένεις κάτι μουσικά άρτιο! Με τους Tardive Dyskinesia σε λήθαργο, συγκέντρωσε φίλους μουσικούς, με θητεία στους Insect Radio και Revenge of the Giant Face. Και έτσι, με τους Γιάννη Γκόλφη (κιθάρα), Στέλιο Τράγο (μπάσο) και Αλέξη Σταυρόπουλο (τύμπανα), οι Calyces δημιούργησαν το “Impulse to Soar” με σκοπό να σμίξουν το prog rock των 70s με εκείνο των 00’s.

Είναι φανερή στη μουσική τους η επιρροή των King Crimson (κιθαριστικά κυρίως), αλλά και το αποτύπωμα των Mastodon και Baroness στην προοδευτικότητα. Ειδικά, με τους Baroness, εκτός της μουσικής, υπάρχει και στυλιστική επιρροή, όπως φαίνεται στο εξώφυλλο του album.

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην παραγωγή του δίσκου την οποία έχει αναλάβει ο Στεργίου με τον hector d., με το τελικό mastering να γίνεται από έναν ψημένο τεχνικό, τον Alan Douches ((Mastodon, Kvelertak, The Dillinger Escape Plan).

Αν δεν κρίνεις σκληρά τους Calyces, θα ακούσεις ιδανικά παιγμένη μουσική και εξαιρετικά κομμάτια που ξεπερνούν στο σύνολο τους τα 50 λεπτά, από μουσικούς που ξέρουν πως να κάνουν το κεφάλι σου να κουνηθεί. Αν θέλεις να είσαι σκληρός όμως, δεν μπορείς να μη διακρίνεις πως οι Calyces στο πρώτο τους βήμα δεν καταφέρνουν να αποτινάξουν τα προαναφερθέντα σχήματα από τον ήχο τους, αν και αμυδρά νιώθεις την προσωπικότητα των μελών της μπάντας, αλλά όχι εν συνόλω.

Από την άλλη, η επίγευση που αφήνει το “Impulse to Soar” είναι τόσο γλυκιά, που σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι ένα ένδοξο μέλλον, με διάπλατη την προσωπική τους σφραγίδα.

Οι κάλυκες προστατεύουν τα άνθη που τόσο ωφελούν την ανθρωπότητα, αλλά και τις σφαίρες που είναι από τις χειρότερες εφευρέσεις της! Έτσι είναι και η μουσική των Calyces. Άλλοτε επικίνδυνα θυμωμένη, άλλοτε ντελικάτη και γοητευτική!

Καλωσορίζω με ευχαρίστηση το πρώτο τους βήμα και ελπίζω σε πολύ καλύτερα πράγματα στο επόμενο!

Facebook: https://www.facebook.com/Calycesband
Instagram: https://www.instagram.com/Calycesband/
Bandcamp: https://calyces.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1fDi9fdCfFXWs9W0clM9bU

1133

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.