BURNDROPS: “Burndrops”

EP

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου 2024

Άλλο ένα “ξεπεταρούδι” αυτή τη φορά από τη Λάρισα (ααααχχχχ, παλιά λημέρια…) η οποία εδώ και δεκαετίες είναι γνωστή μεταλλομάνα. Η αναφορά για τους Burndrops, μια μπάντα που κινείται στα χωράφια του καθαρόαιμου heavy metal και έχει πηγές τα τιμημένα ’80s και η οποία κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό το παρθενικό της ομώνυμο EP τεσσάρων κομματιών.

Καλός ήχος που παραπέμπει στο πνεύμα της προαναφερόμενης εποχής και γενικά και τα τέσσερα κομμάτια είναι πολύ καλά για το είδος που διπραγματεύονται οι Λαρισαίοι. Με διακριτές επιρροές και χωρίς καινοτομίες (δεν νομίζω να υπάρχει απαίτηση για κάτι τέτοιο αν αυτό που κάνεις το κάνεις καλά), ωραία στακάτα riffs και “ομιλούντα” μελωδικά solos από τους Χάρη Καλλιμόπουλο και Βασίλη Σιώκα, mid tempo συμπαγές ρυθμικό υπόβαθρο από τους Τεο Μπαμνάρα (μπάσο) και Γιάννη Σάκκα (drums) και καλή φωνή από τον Βαγγέλη Κώτσιο πίσω από το μικρόφωνο ο οποίος είναι προσγειωμένος χωρίς φλύαρες υψιφωνίες, βαριά και “αρσενική” φωνή, μια ερμηνεία φυσική, χωρίς επιτήδευση ή μιμητισμό προς άλλους τραγουδιστές. Καλό λαρύγγι.

Μου άρεσαν όλα τα κομμάτια. Το ομότιτλο track “Burndrops” είναι της σχολής Judas Priest / Black Sabbath (ίσως και Saxon) με ωραίο πορωτικό τελείωμα, το “Darkness” είναι σαμπαθικό της mid ’80s περιόδου, ενώ τα “Doomed to Live” και “Reborn” έχουν αφετηρία μάλλον τις solo δουλειές του Ozzy με τον Zakk Wylde και έχουν έντονο hard rock άρωμα στο στυλ των Motley Crue.

Τελικώς, για πρώτη προσπάθεια στον δισκογραφικό χώρο, οι Burndrops τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά με το παρόν EP. “Γεμάτος” ήχος, συνθετική σαφήνεια, άρτιες εκτελέσεις τεχνικά και καιλαίσθητο artwork. Οι φίλοι του heavy metal θα το συμπαθήσουν (όπως και κάθε λογής “παλιοσειρά” που γαλουχήθηκε σε αυτά τα ηχοτόπια). Πρόσημο θετικό σίγουρα.

Facebook: https://www.facebook.com/burndrops/

716

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.