BOTTENHAVET: “Ljud I tysta rum”

ALBUM

Είδος: Desert/ stoner rock
Εταιρία: Fuzzorama Records
Ημ. κυκλοφορίας: 12 Απριλίου 2024

Ας μεταφράσουμε λοιπόν. Το όνομα τους είναι το όνομα της θαλάσσιας περιοχης στη Βαλτική Θάλασσα που συνδέει τη Σουηδία με τη Φινλανδία και ο τίτλος του album σημαίνει “ήχος σε ήσυχο δωμάτιο”.

Οι Fuzzorama records θρυλείται πως σύναψε συμφωνία μαζί τους μετά από 30 δευτερόλεπτα ακρόασης του demo και δεν μου προκαλεί εντύπωση. Μην νομίζετε βέβαια πως οι Στοκχολμαίοι έκαναν κάποια τομή στο είδος, όμως είναι εξαίσιοι μαθητές της σχολής Dozer/Greenleaf και σε κερδίζουν από τα αποδυτήρια.

Με το που μπαίνει στον χώρο σου το ομώνυμο εναρκτήριο κομμάτι, γνωρίζεις πως αυτό θα πάει καλά και είμαι σίγουρος πως δεν θα σε νοιάξει που δεν καταλαβαίνεις λέξη.
Μεγάλο ατού η φωνή του Kim Minkinnen που μαγεύει όπου εμφανίζεται, όμως χωρίς εκείνα τα Truckfighters-ικά riffs δεν θα είχε πολύ νόημα.

Η παραγωγή φέρει ένα γνώριμο retro υπόστρωμα που συνήθως συναντάται στο σουηδικό heavy rock και στην παραγωγή κάθεται ένας γνωστός μαέστρος, ονόματος Robert Pehrsson.

36 λεπτά ονειρικού heavy rock από εκείνα που τρέχουν ανέμελα στους αγρούς, όχι από εκείνα με τους αστροναύτες, που κάποιες στιγμές με κάνει να σκέφτομαι τους λίγο πιο hard rock συμπατριώτες τους, Kamtchatka.

Αν η γλώσσα τους δεν σου βάζει φραγμούς, μη διστάσεις να αφεθείς στη αγκάλη των Bottenhavet. Δεν θα τρίβεις τα μάτια σου από έκπληξη, αλλά μήτε από νύστα.

Official Website: https://www.bottenhavet.se/
Facebook: https://www.facebook.com/BottenhavetBand
Instagram: https://www.instagram.com/bottenhavet

212

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.